JD.com sender brintbiler og solscootere på gaden i Shanghai

50 lastbiler på brændselsceller og 50 soldrevne trehjulede scootere er blevet sat i drift i Shanghai hhv. Beijing af onlinemarkedspladsen JD.com, der vil gøre den berømte ’last mile’ CO2-fri.

De 50 soldrevne leveringsscootere rullede ud i Beijings gader i starten af juni. Foto: JD.com.

09.07.2018

CSR.dk

Bæredygtighed er blevet et vigtigt parameter i bydistribution, hvor elektriske lastbiler og cykler vinder frem flere steder i verden. Det vil man ikke stå tilbage for i Kina, hvor en af landets største aktører på onlinemarkedet, JD.com, på det seneste har sat flere grønne tiltag i søen.

Læs også: UPS på vej med 50 ellastbiler

Eller rettere på gaden, for det er helt konkret dér, JD har gjort sig bemærket for nylig. I starten af juni blev 50 soldrevne leveringskøretøjer således sendt ud i trafikken i hovedstaden Beijing. Der er her tale om trehjulede scootere – tricycles – med solpaneler på taget af den kasse, der udgør lastrummet.

Med et forbedret batteri kan en sådan trehjuler nu klare 45 km på en opladning, 50 procent mere end tidligere modeller, hvilket selvsagt giver mulighed for flere leverancer ad gangen.

Senest er JD så fulgt op med 50 egentlige lastbiler, der er blevet sat i drift i Shanghai. De får deres motorkraft fra brændselsceller med brint som fremdriftsmiddel. En opfyldning tager kun tre minutter og tillader op til 300 kilometers kørsel med 3,5 ton gods. Og den eneste ’udstødning’ er rent vand.

De to udrulninger slutter sig til JD’s eksisterende flåder af køretøjer drevet med vedvarende energi i kinesiske storbyer, der også tæller Chengdu. Derudover har selskabet et incitamentssystem, der opfordrer tredjepartslogistikpartnerne til at udskifte hundredtusindvis af køretøjer til versioner, der kan køre på vedvarende kilder.

"Styrken ved JD’s bæredygtige initiativer viser, at en grøn tilgang til logistik er gavnligt for miljøet, og meget mere. Ved at investere i disse teknologier og tilskynde vores partnere til at gøre det samme, håber vi at fremme grøn logistik på tværs af brancher", siger leveringschef for JD Logistics, Hui Wang.

"Disse første skridt ind i verden af vedvarende energi er begyndelsen på, hvad der skal blive til en gennemgribende revision af den måde, hvorpå vi leverer varer til vores kunder over hele landet på daglig basis. Det er en meget spændende tid", tilføjer han.

Bæredygtig indpakning og bionedbrydelig plast
Udover på transportfronten har JD også en stribe andre projekter i gang, der skal reducere koncernens miljømæssige fodaftryk på tværs af hele forsyningskæden. Det indebærer bl.a. brug af bæredygtig indpakning i distributionscentrene gennem partnerskaber med brands som Lego, Nestle og Unilever.

Sammenlagt vil man reducere antallet af kasser, der bliver brugt i forsyningskæden, med 10 mia. i 2020, ligesom 80 procent af materialerne skal være genanvendelige, mindst 50 procent af plastindpakningen skal være bionedbrydelig, og 100 procent af selve logistikpakningen skal være genbrugelig.

Læs også: Bring går over til CO2-fri levering

Endelig har man også installeret solpaneler på taget af sit Asia No.1-center i Shanghai, et tiltag man forventer at kopiere til sine øvrige distributionscentre rundt om i landet. I 2030 forventer JD således, at man vil drive ’verdens største soldrevne infrastruktursystem’, med et areal på 200 mio. m2.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus