Investorer sætter nye klimamål for sig selv

Investeringsbranchen vil gøre 785.000 danskernes investeringer grønnere i højere tempo end tidligere.

30.03.2022

CSR.dk

På globalt plan er der behov for milliardstore private investeringer, hvis målet om ikke at udlede mere CO2, end kloden kan optage, skal nås før 2050. Og danskernes opsparede penge skal være med til at gøre verden grønnere.

Derfor udvider investeringsbranchen sit klimamål med nye aktiver og sætter et nyt klimamål om lavere CO2-aftryk allerede i 2025. Det svarer til, at vi i 2025 sparer 1.300.000 ton CO2 eller omtrent det samme som den årlige CO2-udledning fra alle indbyggere i Randers eller Esbjerg, fortæller FinansDanmark på deres hjemmeside. 

Nye klimamål for 2025 og 2030
I dag har 785.000 danskere investeret i alt 1.100 mia. kr. i (investerings-)fonde for private investorer. De penge kan gøre en forskel for klimaet i fremtiden, hvis de ledes i grønnere retning. For at sætte turbo på den udvikling har investeringsbranchen fastsat et nyt klimamål for både 2025 og 2030.

CO2-aftrykket fra investeringer i danske detailfonde skal være reduceret med 25-35 pcrocent om tre år – og om syv år skal det være 50-70 procent. lavere. Det svarer til, at at man i 2025 sparer den årlige CO2-udledning fra alle indbyggere i Randers eller Esbjerg og i 2030 den årlige CO2-udledning fra alle indbyggere i Aalborg eller Odense. Det nye klimamål er fortsat i tråd med Paris-aftalens mål om at holde den globale temperaturstigning under 2°C.

”Danskernes milliardinvesteringer kan være med til at løse klimaudfordringerne og gøre en forskel for hele kloden. Det kræver, at vi som branche tilbyder de rette produkter og rådgivning, der gør det lettere for private investorer at skifte til grønnere fodspor. Det er vi allerede godt i gang med. Og ved at sætte nye klimamål for branchen, sætter vi fart på vores grønne ambitioner,” siger Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering og Opsparing i Finans Danmark, og fortsætter:

”Klimaudfordringerne kræver ambitiøse og målbare reduktioner af CO2-udledningen fra så mange aktiviteter som muligt. Men det kræver, at vi har pålidelige data om virksomheders udledning af CO2, før vi kan måle og sætte mål for reduktionen. CO2-data er et område i udvikling, og det giver os i dag mulighed for at udvide vores klimamål til også at dække virksomhedsobligationer. Ambitionen er på sigt at udvide målet til at dække alle aktiver.”

Det nye mål omfatter både aktier og virksomhedsobligationer. Med udvidelsen med virksomhedsobligationer dækker klimamålet investeringer for yderligere 67 mia. kr. og i alt 55 pct. af formuen i investeringsfondene.

Investorernes forening forpligter sig globalt
Som endnu et tiltag for at fremme den bæredygtige omstilling via investeringer, tilslutter Finans Danmarks underafdeling, "Investering Danmark", sig det globale Net Zero Asset Managers-initiativ, hvor kapitalforvaltere forpligter sig til at gøre investeringsporteføljerne CO2-neutrale inden 2050. Halvdelen af Investering Danmarks medlemmer har tilsluttet sig initiativet.

”Ved at træde ind i Net Zero Asset Manager-initiativet sender vi et tydeligt signal om, at vi som branche arbejder for at neutralisere udledningen af drivhusgasser fra de virksomheder, vi investerer i. Ved at forene kræfterne globalt står kapitalforvaltere stærkere i arbejdet med at drive den bæredygtige omstilling,” siger Birgitte Søgaard Holm.

Det nye klimamål er offentliggjort i finanssektorens Bæredygtighedsredegørelse 2021.

- EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)