Internationale storbyer vil lære af København

København har med blandt andet havnebadet, cykelkulturen og sit CO2-mål fået en tydelig grøn profil ude i verden. Nu er en række storbyer fra hele kloden taget på besøg i hovedstaden for at lære om klimaløsninger.

I disse dage besøger en række internationale storbyer København for at drøfte løsninger på konkrete klima- og miljøproblemer og se innovative løsninger inden for vand, vind og affaldshåndtering..

21.05.2014

CSR.dk

Over hele verden er storbyer i gang med at indrette sig på fremtiden. Både fordi de skal håndtere flere indbyggere, men også fordi klimaudfordringer, bæredygtighed og grønne løsninger kommer stadigt højere på dagsordenen.

Nu besøger en række internationale storbyer København, hvor de vil præsentere deres udfordringer og efterfølgende drøfte mulige løsninger med en lang række virksomheder som eksempelvis Rambøll, DHI og Grundfos.

Læs også: København skiller sig ud i europæisk klimakapløb

Besøget sker i forbindelse med Konferencen ICN Summit 2014, hvor over 400 personer fra mere end 30 lande deltager. Konferencen er arrangeret af International Cleantech Network sammen med Copenhagen Cleantech Cluster, der for nyligt er lagt sammen med Lean Energy Cluster til den nye klynge CLEAN.

”Vi har holdt internationale netværksmøder før, men denne gang i København gør vi det meget operationelt og sørger for, at byerne og de innovative cleantech-virksomheder møder hinanden direkte for at drøfte faktiske løsninger”, siger Anders Eldrup, der er formand for den danske cleantech-klynge CLEAN.

Deltagende byer og virksomheder

  • De deltagende byer er: Milano, Grenoble, Osaka, Graz, Sant Cugat del Vallès, Perth, Istanbul, Rotterdam, Hamborg, Boulder, Fort Collins, Loveland, Barcelona og selvfølgelig København.
  • De deltagende virksomheder er: Rambøll, DONG Energy, Grontmij, Grundfos, IBM, Innosphere, KMD A/S, Løgstør, Leapcraft, SEAS-NVE, Siemens A/S, Accenture, Realdania, Aquaporin, DHI, Orbital Systems, Danish Technological Institute, Novozymes A/S, SE, Technical University of Denmark, Aalborg University, Gehl Architechts,  HOFOR, DOLL, Babcock & Wilcox Vølund, Amager Ressourcecenter og mange flere.

Det er byer som Barcelona, Istanbul og Osaka, der kommer på besøg med en række udfordringer, som tæller alt fra, at kloakkerne i byen lugter, over etablering af fjernvarme til effektive affaldshåndteringssystemer.

Unik mulighed for danske virksomheder
Ifølge Stephan Skare Nielsen, Head of International Cleantech Network i Copenhagen Capacity, er netværksmøderne også en helt unik mulighed for danske virksomheder, der ellers traditionelt stiger på et fly ud i verden for at sælge deres løsninger.

Læs også: Stort FN-klimamøde i København

”Danske virksomheder er blandt verdens førende inden for vand, varme og vind. Men de er stadig relativt små i international sammenhæng. Særligt når det handler om ofte gigantiske udbud i verdens voksende millionbyer og regioner. Så det er ikke hver dag, at danske virksomheder - på trods af at de er blandt de bedste i verden - har mulighed for at møde den type og størrelse af potentielle kunder og samarbejdspartnere, som de kan her", siger Stephan Skare Nielsen.

Byerne og de danske virksomheder mødes i dagene 20. til 23. maj. Byerne skal blandt andet - udover at drøfte løsninger på konkrete problemer – også se innovative løsninger inden for vand, vind og affaldshåndtering med besøg på Middelgrundsfortet, på Amagerforbrændingen og hos Novozymes i industrisymbiosen i Kalundborg. 

- JDN

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online