Indstil din eller en anden virksomhed til ny CSR Award inden for miljøområdet

SE lancerer sammen med WWF to nye nationale CSR Awards inden for miljøområdet. CSR CLIMATE PARTNERSHIP og CSR CO2 REDUCTION er Danmarks to store nye nationale miljø-awards, der uddeles for første gang på CSR Awards den 29. september 2011

Ole Fruenkilde Madsen, koncerndirektør i SE for energi og klima, opfordrer virksomheder til at indstille sig selv og hinanden til ny CSR-pris inden for miljø..

07.07.2011

CSR.dk

Energiselskabet SE (SYD ENERGI), som er Danmarks tredjestørste energiselskab, annoncerer i dag, at der nu er mulighed for at indstille virksomheder i hele landet til at blive hædret for særligt gode indsatser inden for miljøområdet. I regi af den nye CSR Fonden er der etableret to miljø-awards: CSR CLIMATE PARTNERSHIP og CSR CO2 REDUCTION.

Virksomheder kan indstille sig selv eller en anden virksomhed, som har fortjent at blive fremhævet og belønnet for sin indsats. Enkeltpersoner er også velkomne til at indstille kandidater. Der er fri indstilling af kandidater til de to miljø-awards. Det sker let via de elektroniske postkort, man finder på CSR Fondens hjemmeside: www.csrfonden.dk

Ole Fruekilde, der er koncerndirektør i SE for energi og klima, forklarer nærmere:
”Det er vores holdning, at vi skal belønne de handlinger, der betyder noget i virkeligheden. Sådan skal det også være med CSR Awards. Vi er ikke så meget til skåltaler hos SE, men vil gerne hylde dem, der gør en ekstra indsats for at skabe reelle resultater. Med disse to nye miljø-awards er vi med til at sætte fokus på det, der batter i virkeligheden”.

Ole Fruekilde understreger, at SE’s engagement i CSR Awards hænger tæt sammen med et af virksomhedens overordnede forretningsmæssige indsatsområder frem til 2015, der drejer sig om at sørge for, at virksomheder og private forbrugere får adgang til praktiske løsninger, der optimerer deres energiforbrug.

CSR CLIMATE PARTNERSHIP
CSR Climate Partnership er en pris, der gives til et partnerskab mellem større og mindre danske virksomheder. Det kan være private og offentlige, fx institutioner, kommuner og styrelser, og organisationer som NGO'er og fagbevægelser, der arbejder sammen om at skabe nye koncepter eller samarbejdsmodeller til reduktion af CO2-udledning. Partnerskabet må også gerne involvere udenlandske parter, så længe der er en dansk organisation i partnerskabet. Vinderen opfylder et eller flere af disse kriterier:
• 1+1=3 Samarbejdets merværdi
• Nytænkning og innovation
• Gensidig nytteværdi for partnere og miljø

Indstillingen af kandidater til de to nye CSR-awards kan ske frem til 15. august 2011, hvorefter juryen vælger op til tre nominerede til hver pris. De endelige vindere bliver kåret ved gallashowet CSR Awards 2011, der finder sted i Sønderborg den 29. september 2011. Klimaminister Lykke Friis uddeler den ene af de to miljø-awards.

CSR CO2 REDUCTION
CSR CO2 Reduction er prisen til den danske virksomhed, der arbejder bedst med at reducere udledningen af drivhusgasser. Reduktionen kan for eksempel stamme fra energibesparelser eller investeringer i vedvarende energi. Det kan også være nye produkter eller services, der fører til betydelige reduktioner i udledning af drivhusgasser hos kunderne. Virksomheden skal have opstillet klare, konkrete mål, som hele organisationen arbejder for på en økonomisk bæredygtig måde. Indsatsen skal være forankret i virksomhedens samlede drift. Vinderen opfylder et eller flere af disse kriterier:
?• Konkrete mål
?• Dokumenterede resultater
?• Forankret i strategien
?• Målbare og lønsomme gevinster

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)