I CSR-partnerskab med NGO’er om Verdensmålene

En bred alliance mellem seks meget forskellige NGO’er vil hjælpe virksomheder til at arbejde med FN’s verdensmål i deres CSR-indsats. På CSR i Praksis-konferencen d. 18/5 kan deltagerne hente inspiration og generere projektideer sammen med NGO’erne

Vibe Jensen, Business Developer and Program Officer i Skovdyrkerne, er vært for seminaret på CSR i Praksis d. 18/5.

12.03.2017

CSR.dk

Verdensmål nr. 17 hedder ”Partnerskaber for handling”, og det har de seks NGO i sandhed taget til sig som deres fælles mål. Sammen med kommunikationsvirksomheden MiGrow har de tilrettelagt et 2årigt projektforløb, der vil eksperimentere med kombinationen af privat sektor- og civilsamfunds kompetencer sammen for at adressere Verdensmålene gennem CSR-baserede partnerskaber.

Læs mere: Kick-start den grønne læringsrejse

Vibe Jensen, Business Developer and Program Officer i Danish Forestry Extension / Skovdyrkerne, er projektleder for forløbet, der ellers tæller DIB (Dansk International Bosætningsservice), Ghana Venskabsgrupperne, Red Orangutangen, Verdens Skove og Vedvarende Energi. For hende byder Verdensmålene på nye måder at indgå partnerskaber på, måder som nok rummer udfordringer, men så sandelig også muligheder, og det er det, de seks NGO’er inviterer deltagerne til at arbejde med på deres seminar på CSR i Praksis.

Læs mere: Program for CSR i Praksis

”Med vores projektforløb får virksomhederne en spændende mulighed for at udforske mulighederne i CSR-partnerskaber, og vi kan sammen danne os praktiske erfaringer og indtænke kernekompetencer fra både NGO’er og virksomheder i projektdesignet. På den måde kan vi i fællesskab medvirke til at adressere de udviklingsmål, der giver bedst mening for begge parter,” siger Vibe Jensen og peger på, at de seks NGO’er er til stede lokalt og ser de udfordringer, mange udviklingslande står overfor, men ikke altid har kompetencerne til at designe og implementere optimale forretningsorienterede løsninger for: ”Ved at samarbejde med virksomheder og kombinere vores viden har vi mulighed for at tænke innovativt og produktudvikle inden for vores egne tematiske forretningsområder.”

Platform for læringsdeling
I projektforløbet vil der blive eksperimenteret med CSR partnerskaber gennem fokus på udvikling af business cases, rollefordeling, intern kommunikation og udarbejdelse af eksternt brandingmateriale. Undervejs bliver begge sider – såvel virksomhederne og NGO’erne – stærkere til at indgå i partnerskabsprojekter: formulere gensidigt projektindhold, opsøge samarbejdspartnere, implementere CSR projekter i syd og kommunikere om projektet internt og eksternt. Vibe Jensen understreger, at det vil være learning by doing med støtte fra professionelle oplægsholdere og fælles sparring, og at det overordnede mål er at etablere en platform til læringsdeling. Det er den platform, deltagerne på CSR i Praksis inviteres til at arbejde med, fortæller Vibe Jensen.

Læs mere: Yderligere oplysninger om læringsforløbet

”Vi vil meget gerne møde virksomhederne i øjenhøjde og høre, hvad de gør sig af tanker omkring involvering i de nye SDG’er (Verdensmålene, red) og i projektsamarbejder med NGO’er. Det er vores håb at vi kan inspirere deltagerne til at se på samarbejdsmulighederne med NGO’er på en helt ny måde og måske endda give dem lyst til at indgå i vores videre projektforløb.”

Efter en kort intro til Verdensmålenes mange muligheder for at indgå i partnerskabsprojekter åbner de seks organisationer på CSR i Praksis for hver sin en bod, hvor de sammen med virksomhederne drøfter kompetencer og projektidéer, men også tager tyren ved hornene i en snak om frygt og fordomme, som råder i begge lejre og forhindrer det frugtbare samarbejde.

Læs mere: Danish Forestry Extension / Skovdyrkerne

Brug Verdensmålene i CSR-indsatsen
Foruden det stærke konglomerat af NGO’er byder CSR i Praksis på seminarer ved fem andre organisationer, som brænder for at implementere Verdensmålene i virksomhedernes CSR-indsats:

  • Lifestyle & Design Clusters – coaching i synergier mellem Verdensmålene og virksomhedens egne CSR-mål,
  • Danish Food Cluster – praktiske værktøjer til, hvordan virksomheden kan få succes med Verdensmålene,
  • JURAAD og Altox – juridisk helikoptertur over produktreguleringen og shitstorme, når CSR-profil og handling ikke hænger sammen,
  • Grakom – arbejd med Verdensmålene og styrk kunderelationen og forretningen,
  • KEA – bæredygtige samarbejder mellem virksomheder og vidensinstitutioner.

CSR i Praksis giver således rig mulighed for at komme hele vejen rundt for dem, der gerne vil vide mere om, hvordan Verdensmålene kan bruges i CSR-indsats.

Konferencen er for både private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner og alle andre, som er nysgerrige eller vidensbegærlige omkring Verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger til at styrke CSR-indsatsen.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus