Hold-mentalitet skal vinde kampen i Kina

Virksomheden Wind Cluster hjælper små og mellemstore danske underleverandører ude i verden med salg og markedsføring, så virksomhederne står samlet og med større kraft overfor konkurrenterne.

01.08.2008

CSR.dk

Udfordringerne på det kinesiske vindmøllemarked er enorme, ikke blot på grund af landets størrelse, men også fordi der er utroligt mange spillere på markedet. Det sætter de mange små, danske underleverandører under pres. Derfor har Silkeborg-virksomheden Wind Cluster etableret sig i Beijing i Kina. Virksomhedens koncept er nemlig at hjælpe små og mellemstore underleverandører i Danmark og ude omkring i verden med salg og markedsføring, så deltagerne står samlet og med større kraft overfor konkurrenterne.

”For hovedparten af underleverandørerne er der tale om relativt små virksomheder, og undersøgelser viser, at de sjældent har ret stor erfaring med internationale markeder og har det svært med at gennemføre eksportaktiviteter. Og nu er vindmøllemarkedet for alvor blevet globalt, her i Kina eksploderer det nu. For fem år siden var der kun de vestlige vindmølleproducenter herude, nu er der 60 kinesiske mølleproducenter, som sukker efter varer”, beretter Peter Nyegaard Jensen, adm. direktør for Wind Cluster.

Danske underleverandører støtter hinanden
Virksomheden deltog for nyligt på en Asiens største vindmøllemesser Windpower 2008 i Beijing, hvor Danish Wind Energy Group under Dansk Eksportforening havde arrangeret en stor stand for 17 danske underleverandører til vindmølleindustrien. Firmaer fra hele verden deltog på messen. Kina er et af de lande i verden, der har besluttet sig for aktivt at forbedre miljøet ved at bruge vindmøller til produktion af strøm. Der skal inden år 2020 opstilles 100.000 vindmøller rundt om i Kina.

”Ifølge lovgivningen skal 70 procent af produktionen af alle vindmøller i Kina komme fra lokale virksomheder, og med 100.000 nye møller i Kina på under 12 år er det flere end de vestlige fabrikanter kan levere”, påpeger Peter Nyegaard Jensen og fortsætter: ”Ved at samle de danske underleverandører, bliver der mulighed for at sælge fuld-løsninger og skabe synergieffekter. Vi har kun været i gang i et halvt år, men underleverandørerne er allerede i fuld gang med at finde sammen og støtte hinanden. Nogle af dem bliver underleverandører til de andre, og de forstærker hinandens partnere. Det er også grunden til at de ellers veletablerede brands fra udlandet kommer for at være med. De kan se, der er synergi i det”.

Videre til Indien og USA
Wind Cluster er efter etableringen i Beijing nu i gang med også at etablere en afdeling i Indien, og inden årsskiftet kommer der sandsynligvis også et kontor i USA. ”Medvirkende hertil er blandt andet det faktum, at som supplement til de danske underleverandører har Wind Cluster også fået aftaler med 12-15 udenlandske underleverandører af velkendt brand”, slutter Peter Nyegaard Jensen. Wind Cluster, der indtil videre har fem ansatte i hovedsædet i Silkeborg, har for nylig truffet aftale om at flytte til Ferskvandscenteret i Silkeborg.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus