Historisk øjeblik: 175 lande underskriver klimaaftale på Jordens Dag

Ved en FN-ceremoni den 22. april underskrev ledere fra i alt 175 lande ny klimaaftale. Blandt landene var Kina og USA, som alene er ansvarlige for 38 procent af de globale CO2-udledninger.

På Jordens Dag, den 22. april, blev de 175 underskrifter sat på klimaaftalen. "Et historisk øjeblik", kalder FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, det..

25.04.2016

CSR.dk

Fredag den 22. april 2016 var en helt særlig og meget stor dag for klimaet. Ud over at være Jordens Dag, en international mærkedag med mange klima-arrangementer, var det også dagen, hvor klimaaftalen fra Paris blev underskrevet af ledere fra i alt 175 lande.

Det skete ved en ceremoni i FN’s hovedkvarter i New York, og det er første gang i verdenshistorien, at så mange ledere på samme dag underskriver en international aftale, skriver Jyllands Posten.

Læs også: COP21-aftalen trækker klimaløfter ud af virksomheder

”Dette er et historisk øjeblik. De fattige og de mest sårbare må ikke lide yderligere på grund af et problem, de ikke har skabt”, sagde FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, ved den officielle åbning af mødet.

Vigtige underskrifter
Underskriftsceremonien kommer fire måneder efter, at klimaaftalen kom i hus efter hårde forhandlinger i Paris i december. Aftalen indebærer blandt andet, at den globale opvarmning skal holdes nede under to grader – helst 1,5 grader.

Tilsammen er USA og Kina ansvarlige for 38 procent af de globale CO2-udledninger. Derfor er underskrifterne fra henholdsvis John Kerry, USA’s udenrigsminister, og Zhang Gaoli, Kinas vicepremierminister, meget vigtige. Og nu hvor underskrifterne er i hus, er aftalen juridisk bindende.

Også Frankrigs præsident, François Hollande, og Canadas premierminister, Justin Trudeau, var blandt de fremmødte, underskrivende ledere. Fra Danmark var det klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt, der skrev under på landets vegne.

Læs også: Efter klimaaftalen: 'Vi vil se nogle store forandringer

For at aftalen kan træde endeligt i kraft, er mindst 55 lande ifølge Jyllands Posten nødt til at godkende, eller med andre ord ratificere, klimaaftalen. 55 lande, som tilsammen udleder over 55 procent af de menneskeskabte drivhusgasser. Det første land, der i februar ratificerede aftalen, var Stillehavsstaten Fiji. 

Danmark skal beholde sin førerposition
I forlængelse af underskiftsceremonien af klimaaftalen efterlyser energisektoren Dansk Energi et opgør med de høje afgifter på energiområdet herhjemme. Ellers er det ikke sikkert, at Danmark kan beholde sin førerposition på området.

”I dag beskatter man el meget højt sammenlignet med andre energityper, hvilket vil sige, at man faktisk bliver straffet for at bruge den grønne strøm”, siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi, til Metroxpress.

Hos Dansk Energi mener man, at det er nødvendigt at udvikle et system, som gør det muligt og økonomisk forsvarligt at anvende den grønne strøm.

Læs også: Danske virksomheder kan tjene stort på en ambitiøs klimaaftale

Lande som Kina bliver hele tiden bedre og bedre til at producere vind selv. Derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom og nytænkende i Danmark.

”Vi er blandt verdens bedste til at producere grøn strøm, og nu skal vi være endnu bedre til at anvende den i energisystemet. Sådan holder vi fast i vores førerposition, og det kræver nye energiafgifter”, lyder det.

- KLZ

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online