Handlingsplan for invasive arter

Miljøminister Troels Lund Poulsen deltager i dag; den 28. maj, i FN’s konference om biodiversitet i Bonn. Blandt mærkesagerne er en stærkere indsats mod ødelæggelse af verdens skove. Forud for mødet har han udsendt en handlingsplan for invasive arter, som truer biodiversiteten i den danske natur.

28.05.2008

CSR.dk

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er nu klar med en handlingsplan for invasive arter. Handlingsplanen er netop sendt i offentlig høring. 

På baggrund af planen ønsker ministeren at afsætte 10 mio. kr. til forebyggelse, information og bekæmpelse af invasive arter i de kommende 3 år. Invasive arter som kæmpe bjørneklo, mink og dræbersnegle er til skade for den danske natur og kan medføre gener for befolkningen. De første to millioner er allerede afsat på finansloven for 2008.

"Vi skal først og fremmest forhindre nye invasive arter i at etablere sig i Danmark. Hvis en invasiv art først etablerer sig, er det praktisk umuligt at udrydde den. Derfor handler planen om forebyggelse, information og bekæmpelse. Vi kan ikke udrydde de etablerede arter, men gennem en fælles indsats kan vi holde visse arter nede på et tåleligt niveau - selv om de har etableret sig" , forklarer Troels Lund Poulsen (V).

Planen skal blandt andet danne grundlag for kampagner, der henvender sig til borgerne, så de aktivt kan deltage i bekæmpelse og forebyggelse. For eksempel kan spredningen af invasive arter mindskes, hvis vi ikke smider haveaffald i naturen og slipper kæledyrene fri. Borgerne kan samtidig spille en rolle, når det gælder konkret bekæmpelse og registrering af invasive arter. Blandt andet derfor skal der laves en hjemmeside, hvor alle kan gå ind og registrere deres observationer af relevante plante- og dyrearter.

Med hensyn til den konkrete bekæmpelse lægger handlingsplanen op til særligt at fokusere på de arter, som endnu kun ses lokalt, hvor der stadig er mulighed for at forhindre etablering. Det gælder for eksempel nilgæs, mårhunde, vaskebjørne og amerikanske skarvænder.

Invasive arter involverer flere myndigheder og en lang række love og internationale konventioner. For at myndighederne bedre kan udveksle viden og erfaringer, peger handlingsplanen på, at der oprettes et særligt forum, hvor de relevante parter mødes og udveksler viden på området.

Globalt set betragtes invasive arter som en af de største trusler mod biodiversiteten - den biologiske mangfoldighed - fordi de nemt kan udkonkurrere andre dyre- og plantearter. Som led i handlingsplanen har Skov- og Naturstyrelsen udarbejdet en såkaldt sortliste med de 60 værste invasive arter i Danmark.

"Danmark har i lighed med de andre EU-lande, forpligtet sig til at standse nedgangen af arter senest i 2010. Indsatsen mod invasive arter er et vigtigt bidrag til dette. De invasive arter er en trussel mod mange af vores hjemmehørende arter" , siger miljøministeren.

Læs udkastet til handlingsplanen på http://www.mim.dk/NR/rdonlyres/6AF8B470-CC2E-4E4F-81A8-4C9C89648E36/0/Ha..., og læs mere om invasive arter - på www.skovognatur.dk 

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus