Green Building Council Denmark lancerer ny planetær-certificering

DGNB-certificeringen er blevet den dominerende certificeringsordning i byggebranchen. Men der skal være mere at sigte efter, mener Green Building Council Denmark, som lancerer DGNB Planet – et klimastempel for dem, som går ekstra langt for at beskytte planeten i deres forretningsmodel.

DGNB Planet stiller ekstra skrappe klimakrav til byggeriet. Foto: 123RF.

23.01.2023

CSR.dk

Selvom flere og flere i byggeriet arbejder med klimamål og opnår det danske DGNB-stempel, betyder det ikke, at ambitionerne skal stoppe der.

Derfor har Green Building Council Denmark lanceret en ny klimacertificering kaldet DGNB Planet:

”Med DGNB har vi, sammen med vores medlemmer, fået skabt et fælles sprog og ramme for at bygge mere bæredygtigt. Med DGNB Planet vil vi videre indenfor klima- og miljømål for byggeriet – og de planetære grænser bør være vores vigtigste målsætning,” udtaler Mette Qvist, som er direktør i Green Building Council Denmark ifølge Wood Supply.

Målsætning for DGNB Planet har været at stille krav, der rykker byggebranchen så tæt på de planetære grænser som muligt på nuværende tidspunkt. Kravene vil blive strammet og udvidet løbende.

Det er indtil videre fire af de ni planetære grænser, som er inkluderet i DGNB Planet, men når det bliver muligt, vil der blive stillet krav til de sidste fem områder, skriver Green Building Council Denmark.

Læs også: Frankrig tager stort opgør med engangsemballage

Kravene inkluderer eksempelvis maksimal CO2-udledning på 6,55 kilo CO2 per kvadratmeter fra 2023, stramme krav til brug af kemi. Desuden skal byggeriet opføres på arealer, der tidligere har været benyttet til bebyggelse. Også bygningsdriften skal certificeres, og hvis ikke bygningen lever op til kravene på sigt, vil den miste sin DGNB Planet udmærkelse.

Selvom kravene er sat højt, er man hos Green Building Council Denmark ikke bange for, at det skræmmer byggebranchen, som også har deltaget i udviklingen af den nye certificering. I alt har 41 personer, heriblandt også forskere, fra 26 virksomheder og organisationer fra hele byggeriets værdikæde bidraget.

”Jeg oplever, at selvom vi har sat barren virkelig højt, så skræmmer det ikke byggebranchen. Mange har i forvejen store klimaambitioner, og med DGNB Planet får de et konkret mål at sigte efter”, fortæller Trine Bentzen, som er projektleder på DGNB Planet og ekspert i planetære grænser hos Green Building Council Denmark

- KCP

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

28.04.2025BSR

Sponseret

Climate and Nature Integration 101: In Conversation with Helen Crowley

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - April

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

28.04.2025

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

28.04.2025

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 Kbh. S

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering: Fra krav til praksis

Få hands on erfaring med CSRD-bæredygtighedsrapportering

Dato

29.04.2025

Sted

Nyborg

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ledelsens evaluering

Er din virksomhed certificeret, stilles der krav om, at I løbende gennemfører Ledelsens evaluering. Men hvordan gøres det mest effektivt og hvad kan vi lære af de virksomheder, der lykkes bedst med at gennemføre Ledelsens evaluering.

Dato

29.04.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

Vidste du godt, at der er en ny ISO-standard på vej, som fokuserer på at minimere fødevareaffald og -tab på en systematisk måde? Denne standard, der forventes udgivet i 2026, har fået betegnelsen ISO 20001.

Dato

29.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

29.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online på MS Teams