Grøn messe vokser i bredden

Pollutec Horizon-messen, som afholdes i Paris til december, præsenterer i år et program, der appellerer til en meget bred skare af energi- og miljøprofessionelle.

”Bæredygtige Byer”, ”Bæredygtig Industri” og ”Bæredygtige Hospitaler” er hovedtemaer på Pollutec Horizon, der bliver skudt i gang 3. december i år..

05.10.2013

CSR.dk

Der er bæredygtig udvikling på programmet, når Pollutec Horizon-messen i december bliver afviklet i byernes by, Paris. Og skal man tro messe-arrangørerne, henvender 2013-udgaven af messen sig til et endnu bredere felt af miljø-professionelle end tidligere. Således er både affaldshåndtering, vandbehandling, vedvarende energi, energieffektivitet, luftkvalitet, risikoforebyggelse, biodiversitet, CSR og etisk handel på programmet i år.

Som tidligere år fokuserer messen særligt på tre hovedtemaer, som i år er ”Bæredygtige Byer”, ”Bæredygtig Industri” og ”Bæredygtige Hospitaler”.

Kort om Pollutec Horizons

  • Pollutec messen afholdes hvert år – skiftevis i Paris og Lyon. 2013-udgaven foregår i Paris.
  • Arrangørerne bag Pollutec Horizon-messen kalder den for ”Messen for cleantech, energi og bæredygtig udvikling.”
  • I 2012 udstillede 2.318 virksomheder og 62.868 deltagere besøgte messen
  • Læs mere på pollutec.com  

Tre hovedtemaer
For at gøre messen til et spændende udstillingsvindue for nye systemer til ”Bæredygtige Byer” samarbejder Pollutec Horizon med en række førende aktører på miljøområdet. Målet er at præsentere de nyeste fremskridt inden for begrebet ”et bedre liv i byen”. Blandt de store nyheder, kan nævnes ”teknologisk synergi” skabt via intelligent styring af vand- og energiforsyning samt bortskaffelse af affald.    

Messedeltagere med interesse for temaet ”Bæredygtig Industri” vil blive præsenteret for en række innovative løsninger, der kan bidrage til ændringer af eksisterende produktionsmodeller. Især inden for områderne procesoptimering, energieffektivitet, lavere råvareforbrug og social bæredygtighed.

”Bæredygtige Hospitaler” er et nyt fokusområde på årets Pollutec-messe. Målgruppen for området er ansvarlige for miljøledelse på hospitaler og andre institutioner i sundhedssektoren samt ansvarlige for indkøb, hospitalers påvirkning af miljøet og personalets trivsel.

En international event
Godt 30 procent af udstillerne og mere end 5.000 af de besøgende på Pollutec Horizons kommer fra andre lande end Frankrig. Messen internationale præg understreges af, at Sydkorea er udpeget som ”årets land” på messen.

Sydkorea er nemlig et af de asiatiske lande, der er mest engageret i grøn vækst med en særdeles ambitiøs og langsigtet strategi, der tager højde for vandforvaltning, restaurering af vandløb, grøn energi og bæredygtig kollektiv transport. Flere repræsentanter fra det sydkoreanske miljøministerium vil præsentere konkrete eksempler på strategien sammen med Korea Environmental & Technology Institute (KEITI) og Korea Environmental Preservation Association (KEPA).

Grønne møder
Pollutec Horizons-messen huser også den tredje udgave af konceptet Green Business Meetings, der er teknologiske og kommercielle møder, som arrangeres af Enterprise Europe Network sammen med Paris Ile-de-France Chamber of Commerce and Industry. I 2011 blev der afviklet mere end 500 møder mellem 200 virksomheder fra 23 lande.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

24.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hvorfor håndlavede produkter?

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus