Genopbygningen af Nepal er begyndt

Det langsigtede arbejde med at genforene familier og genopbygge hjem er begyndt i Nepal. Hjælpen fra SOS Børnebyerne er den første måned nået ud til over 28.000 børn og voksne.

Det langsigtede arbejde med at genforene familier og genopbygge hjem er begyndt i Nepal..

Siden det altødelæggende jordskælv ramte Kathmandu og de omkringliggende egne d. 25. april 2015, har SOS Børnebyerne arbejdet hårdt for at hjælpe ramte familier.

268 SOS-medarbejdere fra Nepal og andre lande har kæmpet for at få forsyninger frem til de værst ramte områder og sikre omsorg til børn, som er blevet skilt fra deres forældre eller har mistet deres far og mor under naturkatastrofen. Ved udgangen af maj havde SOS Børnebyernes indsats hjulpet over 28.000 børn og voksne.

Hurtig nødhjælp har reddet liv

  • Børnevenlige områder: I løbet af den første måned oprettet SOS Børnebyerne i Nepal 19 børnevenlige områder, hvor de jordskælvsramte børn kan komme og lege, få et måltid mad og bearbejde de voldsomme oplevelser gennem aktiviteter med trænet personale.  Over 15.000 børn har i løbet af april og maj fået hjælp i et børnevenligt område.
  • Nødhjælp: Det akutte nødhjælpsarbejde har handlet om at redde liv. SOS Børnebyerne har uddelt mad og rent drikkevand, sørget for medicin og husly til de mange hjemløse i lejre oprettet nær SOS-børnebyer i landet.

Den langsigtede hjælp

I løbet af sommeren går hjælpen ind i en anden fase. Fokus er på at genopbygge Nepal. Tusinder af huse, større bygninger, skoler og hele landsbyer ligger i ruiner. Ufremkommelige veje er med til at gøre det svært at få forsyninger og byggematerialer ud.  
SOS Børnebyernes indsats er koncentreret om at sørge for omsorg til efterladte børn og hjælpe familier i gang med en ny tilværelse, så de igen kan klare sig selv:

  • En ny SOS-familie: SOS Børnebyerne har indtil videre givet 23 børn et nyt hjem i en af Nepals ti børnebyer. Børnene er blevet forældreløse eller har mistet kontakten til deres far og mor. SOS Børnebyerne arbejder på at skaffe kontakt til eventuelle familiemedlemmer. Lykkes det ikke, vil børnene få et permanent hjem i en børneby og vokse op i en SOS-familie.
  • Genopbygning af hjem: 1.500 familier har modtaget pakker med de mest basale ting til at få en husholdning på fode igen, f.eks. gryder, pander, skåle og krus, tæpper og personlige hygiejneartikler. På sigt vil SOS Børnebyerne støtte 400 familier med at genopføre deres hus.

Fakta om jordskælvet i Nepal

  • 25. april ramte et jordskælv, der målte 7,8 på Richter-skalaen Katmandu og de omkringliggende egne. Dagen efter og igen 12. maj blev området ramt af to større efterskælv.
  • I alt mistede flere end 8.600 mennesker livet, og over en halv millioner huse blev lagt i ruiner, mens yderligere 270.000 bygninger er beskadiget, oplyser indenrigsministeriet i Nepal.
  • Jordskælvet har ødelagt eller beskadiget 25.000 klasseværelser, og tæt ved en million børn vil ikke kunne komme i skole.

Hvis din virksomhed ønsker at støtte genopbygningsarbejdet, så kontakt Rune Sandholt, Partnerskabschef i SOS Børnebyerne, på rsa@sosbornebyerne.dk

10.12.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Ny fotobog med verdensmålene som poetisk ramme

18.06.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Globalt partnerskab sikrer 1100 udsatte børn en tryg opvækst og en god fremtid

12.05.2016SOS Børnebyerne

Sponseret

Danskernes vilje til at hjælpe er større end nogensinde før

19.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

Forretningsdrevet CSR - Muligheder & udfordringer på det afrikanske marked

08.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne vinder partnerskabspris

20.08.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne er nomineret til CSR-pris