Genbrugsskindjakker hædret med pris

Det danske tøjbrand Better World Fashion, der arbejder med en cirkulær produktionsmodel, har i dag fået en miljøpris af amerikanske B Lab for at være "Best for Environment".

Better World Fashion producerer skindjakker af 98 procent genbrugsmaterialer. Foto: BWF.

12.09.2017

CSR.dk

Prisen er i kategorien ”Best for Environment” for at være blandt de virksomheder, som har opnået en miljøscore i top 10 procent af mere end 2.100 certificerede B-virksomheder. Vurderingen bedømmer virksomhedens indvirkning på medarbejdere, samfund, kunder og miljø.

”Vi er stolte af anerkendelsen, der understreger at vi er på rette vej. Vi vil være en del af den bevægelse, der sender modebranchen i en mere bæredygtig retning,” siger Reimer Ivang, CEO og en af Better World’s grundlæggere.

Genbrugsjakkerne har et betydeligt mindre fodaftryk end de nyproducerede. Grafik: BWF.

Løser problemer på mange områder
Better World Fashion, der har været certificeret siden januar i år, er også blevet vurderet på, om produkterne er designet til at løse et miljøspørgsmål, eksempelvis i form af produkter, der hjælper med at spare ressourcer, reducere affald, fremme bevarelse af landområder og dyreliv, forhindre giftigt/farligt affald eller forurening, eller på anden måde løse miljøproblemer.

Med hædringen i miljøkategorien slutter BWF sig til en stribe virksomheder på tværs af mere end 130 industrier og 50 lande, der ikke blot konkurrerer om at være bedst i verden, men også om at være bedst for verden.

”Som ’Bedst for miljøet’ er Better World Fashion med til at redefinere hvad det vil sige at være en miljøvenlig virksomhed. Vi er stolte af at sætte spot på deres præstation. ”Best for the World” er den eneste liste over virksomheder med den største positive effekt på verden, der bruger omfattende, sammenlignelige, tredjepartsvaliderede data om virksomhedernes sociale og miljømæssige præstationer", siger medstifter af B Lab, Jay Coen Gilbert.

Kun sytråden er ikke bæredygtig
Konkret producerer Better World Fashion nye skindjakker og tasker af 98 procent genbrugte materialer. Kasserede skindjakker bliver klippet op og syet om til nye, moderigtige jakker eller tasker. Foret er polyester, som er fremstillet af genbrugte plastikflasker. Lynlåsen og knapperne består af omsmeltet metal. Det eneste element, som ikke er 100 procent bæredygtigt er sytråden.

Sourcingen af de kasserede skindjakker foregår ved opkøb hos NGO’er i primært Danmark, og også andre steder i Europa, mens produktionen foregår på en familieejet virksomhed i Polen.

Læs også: Mode og tekstil: Vil det nogensinde lykkes?

Virksomheden er desuden baseret på en cirkulær forretningsmodel, hvor man som kunde enten køber jakkerne med tilbagekøbsgaranti, eller lejer sin jakke. På den baggrund er BWF blevet omtalt som case af Ellen Macarthur Foundation, der bl.a. peger på den langtidsholdbare model, selskabet har sat i søen. Og amerikanske Project Just har valgt BWF som “Rising Star”.

I alt var 846 selskaber nomineret til “2017 Best for World Honorees”.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

03.06.2024BSR

Sponseret

The United States Is At Risk of Marginalizing Itself on Sustainability: What Business Can Do

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)