Gatwick laver affald til energi på stedet

For nylig åbnede Gatwick Lufthavn i samarbejde med DHL op for et nyt affaldsanlæg, der gør lufthavnen til den første i verden, der producerer energi fra flyaffald på stedet.

I Gatwick Lufthavn vil man fremover genbruge og omsætte rester som mad og emballage til energi på stedet..

29.03.2017

CSR.dk

Hos Gatwick Lufthavn ved London kan man nu bryste sig af at være den første lufthavn i verden, hvor man genbruger og omsætter rester som mad og emballage til energi på stedet.

Læs også: London sætter (mere) genbrug på dagsordnen

For nylig åbnede lufthavnen som den første, i samarbejde med DHL Supply Chain, nemlig op for det første ICW (International Catering Waste)-kompatible forbrændingssystem af biomasser, til en værdi af 3,8 mio. pund (knap 33 mio. kr.), der skal hjælpe med at opnå en genanvendelsesprocent på 85.

DHL's nye affaldsanlægs primære opgave er at bortskaffe kategori 1-affald som mad og emballage fra internationale fly sikkert, samtidig med at det konverterer andet organisk affald til energi, der bl.a. skal styrke Gatwicks vandindvindingssystem.

Via det nye anlæg bliver affaldet forvandlet til et tørt og pulveriseret organisk materiale, der bl.a. skal anvendes som brændstof til opvarmning af lufthavnen. Derudover er anlægget indstillet til at spare lufthavnen for ca. 1.000 pund (omkring 8.600 kr.) per dag i energi- og affaldsomkostninger.

Øgning i genanvendelse
I øjeblikket behandler Gatwick 2.200 tons kategori 1-affald om året, hvilket udgør ca. 20 procent af lufthavnens samlede affald. Det nye energianlæg skal behandle omkring 10 tons affald om dagen på stedet, hvor det tidligere er blevet behandlet andetsteds.

Plan for fremtidig genbrug på stedet i Gatwick Lufthavn. Illustration: DHL Supply Chain.

Ved at centrere de fleste af lufthavnens aktiviteter på ét sted, har man en målsætning om at øge lufthavnens genanvendelsesprocent fra 49 procent i år til 85 procent i år 2020. Derudover har man planer om at transportere affald fire gange mere effektivt end tidligere, hvilket kan reducere lokal trafik og kulstofemissioner.

”På vores rejse mod at blive en af de mest grønne lufthavne i verden vil vores nye anlæg få problematisk affald til at blive en bæredygtig energikilde. Vi er overbeviste om, at det vil sætte en ny standard for andre, der ønsker at følge i vores fodspor”, siger Stewart Wingate, der er CEO i Gatwick.

En bæredygtig fremtid
Martin Willmor, der er senior vice president hos DHL Supply Chain tilføjer:

”I de seneste ti års samarbejde med Gatwick er vi glade for stadig at finde på innovative måder at forbedre driften i hele lufthavnen. Bortskaffelse af kategori 1-affald kan være meget dyrt og tidskrævende, men vores nye affaldshåndteringssystem er et stort skridt i den rigtige retning. Gatwick fører an i at konvertere affald i lokale energikilder, og vi er allerede ved at undersøge en række yderligere initiativer til at støtte bæredygtig energiproduktion og den fremtidige udbygning af lufthavnen.”

Læs også: Københavns Kommuene vil have mere plastgenanvendelse

DHL Supply Chain forvalter i dag indgåede leverancer i Gatwick Lufthavnen gennem logistiske systemer og konsolideringsfaciliterer på vegne af lufthavnens 150 partnere og forhandlere. Udviklingen af det nye affaldshåndteringsanlæg er også i samarbejde med DHL’s nyligt annoncerede tilsagn om at reducere alle logistik-relaterede emissioner til nul i år 2050.

Hos DHL Supply Chains hovedselskab ønsker man i fremtiden at blive markedsførende i grøn logistik, hvorfor selskabet har planer om at udvide sin portefølje af grønne produkter og tjenester for at hjælpe kunder med at opnå deres egne mål for fremtidig klimabeskyttelse.

Sitet edie.net har besøgt Gatwick og set nærmere på anlægget. Se mere i videoen nedenfor.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)