Gør skolerne energieffektive

Elsparefonden opfordrer Ritt Bjerrregaard til at investere et rådighedsbeløb på 395 millioner kr. i at gøre skolerne energieffektive.

05.09.2008

CSR.dk

"Gør skolerne energieffektive og få de investerede penge igen, så de kan bruges til nye projekter." Det er Elsparefondens forslag til Ritt Bjerregaard, der har efterlyst ideer til, hvordan hun skal bruge 395 millioner kroner, som kommunen har i overskud til byggeprojekter i 2008.

Københavns Kommune har 395 millioner kroner i overskud til byggeprojekter i 2008, hvilket har fået overborgmester Ritt Bjerregaard til at efterlyse ideer til, hvordan pengene bedst kan bruges. Det skrev Berlingske Tidende i tirsdags. Som reaktion herpå har Elsparefonden nu foreslået Ritt Bjerregaard, at hun anvender en del af pengene på energibesparende belysning og it-udstyr til kommunens skoler. Med investeringer i energibesparende udstyr kan kommunen nemlig reducere sin elregning og derved skabe økonomisk råderum til andre investeringer i årene fremover.

”Vi synes, det ville være en klog beslutning at investere nogle af de overskydende millioner i energieffektivt udstyr, der letter kommunens økonomi. Derved kan man jo på en måde bruge pengene to gange – nemlig når der investeres i energieffektiv belysning og it, og når de sparede penge derefter investeres i f.eks. skolebøger eller sund skolemad. At det samtidig gavner både skoleelever og miljø kan næppe skade,” siger Christian Jarby, kundechef, Elsparefonden.

Elbesparelser for fem millioner kr.
Elsparefonden vurderer, at de 31.674 elever på kommunens folke- og specialskoler bruger for omkring 17 millioner kroner strøm hvert år. Denne elregning vil ifølge Elsparefondens estimat kunne mindskes med omkring 28 procent svarende til ca. fem millioner kroner om året. Det største besparelsespotentiale ligger i lys- og it-udstyr, hvor Elsparefonden vurderer, at elforbruget kan reduceres med op til 30-35 procent.

Udskiftning af belysningsanlæg koster typisk 20.000 per klasselokale. Og energivenlige pc’er koster typisk 4.500 kroner pr. styk. Med forholdsvis få midler kan Københavns Kommune således opnå et stort afkast og gode elbesparelser. I mange tilfælde vil investeringerne være tjent hjem på elregningen inden for få år.

1.500 ton mindre CO2-udslip
Ud over de økonomiske fordele vil investeringer i elbesparende belysning og it desuden gavne både skoleeleverne og miljøet. Skoleeleverne vil nyde godt af bedre belysning og nyere it-udstyr med det samme. Og miljøet vil på sigt nyde godt af, at de københavnske skoler hvert år kan spare strøm svarende til udledningen af mere end 1.500 ton CO2. Dertil kommer, at en sådan investering vil gavne Københavns profil som miljøby og vært for klimatopmødet næste år.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

12.04.2024CSR.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

11.04.2024CSR.dk

Stort skridt fremad for dansk plast-genanvendelse

11.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Lovforslaget om implemen­tering af Rapporterings­direktivet (CSRD)

11.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Ny byggevareforordning vedtaget - Svanemærket og EU Ecolabel kan fortsat benyttes

11.04.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Klimakampen – Marts 2024

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

10.04.2024CSR.dk

Dansk tekstilprojekt baner vej for genanvendelse af tøjaffald

10.04.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Teknikgrossist skærer ned på emballage sammen med producent og installatør

Jobmarked

Se alle

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Region Midtjylland

Udfold dine kompetencer og viden om bæredygtighed til gavn for bæredygtig omstilling i sundhedssektoren

Vil du omsætte dine naturvidenskabelige/tekniske kompetencer inden for grøn omstilling til praktiske løsninger i sundhedssektoren – og har du mod på at løfte en stor udviklingsopgave? Så vælg Region Midtjylland som din kommende arbejdsplads og vær med til at gøre en konkret forskel!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

15.04.2024

PwC Danmark

Erfarne rådgivere inden for strategi, rapportering og erklæringer på bæredygtighedsområdet

Hvis du kender os, så ved du, hvad der ligger i rollen. Hvis ikke, så læs videre – så fortæller vi dig mere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: EUs kemikaliekrav i forbrugerprodukter

På webinaret den 16. april får importører, fabrikanter og distributører af forbrugerprodukter viden om gældende EU-regler. Derudover sætter vi fokus på deres forpligtelser, hvornår der skal testes og meget mere.

Dato

16.04.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Seminar
ESG in Value Chains – Strength your competitive advantage through sustainability

We hereby invite you to participate in an exciting event about the ESG in Value Chains project. The event is organized by Dansk Industri and CBS Green Business Forum and focuses on the collaboration on sustainability across value chains.

Dato

17.04.2024

Tid

14:00

Sted

Kilevej 14 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online