Fristads indgår partnerskab med Danmarks Cykle Union

Fristads medvirker til at sætte fokus på gravelcykling og cross i nyt partnerskab med Danmarks Cykle Union. På den måde ønsker Fristads som producent af verdens første miljøvaredeklarerede arbejdstøjskollektion at italesætte sine grønne ambitioner i samspil med en sport, der udfolder sig og lever i naturens elementer. Partnerne lancerer det nye samarbejde ved Gravel Challenge Blåvandshuk d. 1. juni.

Fristads indgår partnerskab med Danmarks Cykle Union. Foto: Fristads Kansas

Arbejdstøjsbrandet Fristads bliver i de kommende år en tydelig aktør i dansk gravelcykling og cross.  


Fristads Kansas, der distribuerer Fristads og Kansas i Danmark, har nemlig indgået et partnerskab med Danmarks Cykle Union om de to populære offroad-discipliner gravel og cross. Partnerskabet betyder, at Fristads i 2024 og 2025 bliver navnesponsor på DCU’s nye gravel-løbsserie, Fristads Gravel Cuppen samt DM i gravel. Aftalen gælder også DM i cross i 2025, og dertil vil DCU’s mekanikerteam på tværs af discipliner blive klædt på i arbejdstøj fra Fristads ved danske og internationale stævner og mesterskaber.  
 
Et stærkt værdimatch 
Ifølge Maja Lundgreen, Trade Marketing Manager hos Fristads Kansas, er det nye samarbejde en naturlig tilføjelse til Fristads eksisterende partnerskaber på andre markeder. Her er Fristads f.eks. partner for både den prestigefyldte UCI Cyclo-cross World Cup og VM. Dertil er Fristads også navnesponsor for Sveriges største crossløb, det såkaldte Fristads Cyclo-cross Weekend.  

Samtidig er der et stærkt værdimæssigt match med sportsgrenene, og det giver mulighed for at italesætte og aktivere Fristads’ grønne ambitioner over for brandets målgrupper.  

”Fristads står bag verdens første miljøvaredeklarerede arbejdstøjskollektion, Fristads Green, og vi ønsker at vise omverdenen, at vi tænker bæredygtighed og cirkularitet ind i alt, hvad vi gør. Både indenfor virksomhedens egne vægge, men særligt i vores relationer uden for huset. Vi går op i meningsfyldte samarbejder, og med cykelsporten og samarbejdet med DCU får vi nogle spændende muligheder for at folde vores mission og vision ud – i naturen, som vi designer tøj til, og i en sport, som er grøn, og hvor ens egen performance er drivkraften,” siger Maja Lundgreen.  
 
”Samtidig er jeg personligt dybt imponeret over de mange unge mennesker, både drenge og piger, der kører cross eller gravel og trodser vejrets luner, om det så betyder, at der venter dem et mudderbad, sand eller støv. Dét former om noget nogle stærke individer, som vi også hylder,” fortsætter hun.  

 
Fristads’ grønne ambitioner 
Fristads lancerede sin første Fristads Green-kollektion til håndværkere i 2019 på baggrund af en  helt ny produktionskæde gennemsyret af miljøtænkning og innovative løsninger for at efterlade det mindst mulige aftryk på miljøet. Miljøvaredeklareringen, den såkaldte EPD, viser konkret,  
hvordan og i hvilket omfang tøjet belaster miljøet.  
 
Siden har Fristads blandt andet også lanceret et retursystem for arbejdstøj, som skal gøre det nemt at give brugte kedeldragter, jakker og t-shirts nyt liv.  
I Danmark indsamler Fristads Kansas via sine forhandlere brugt arbejdstøj og fragter det til genanvendelse.  
 
Cykelsportens stærke fortælling 
Hos Danmarks Cykle Union glæder man sig over det nye partnerskab og muligheden for at kunne koble cyklingens fortælling med Fristads.  
 
“Særligt gravel er i hastig fremmarch, fordi den på mange måder passer ind i flere af tidens store trends, og såvel eliteryttere som cykelmotionister har taget gruscyklen til sig. Cyklen er et grønt transportmiddel, og så vil vi gerne som individer ud at opleve naturen. Sidst, men ikke mindst giver det at køre uden for asfaltvejene helt banalt nogle sjove og anderledes udfordringer som ekstra krydderi til alt det, cykelsporten kan. Derfor synes vi også, at et partnerskab med Fristads giver rigtig god mening, og vi ser meget frem til at dele vores platform med Fristads og hjælpe med at aktivere deres fortælling,” siger kommunikations- og kommerciel chef hos DCU, Ulrich Gorm Albrechtsen.  
 
Partnerne lancerer det nye samarbejde i forbindelse med UCI Gravel World Series-eventen, Gravel Challenge Blåvandshuk d. 1. juni. Her vil Fristads blandt andet tilbyde deltagerne en gratis cykelvask efter løbet.  

Fakta om Fristads

Fristads Kansas distribuerer arbejdstøjsbrandet Fristads og kollektionen Kansas i Danmark. Formelt er selskabet ejet af svenske Fristads AB og del af den internationale koncern Hultafors Group. Hultafors Group er en af Europas største aktører indenfor arbejdstøj, fodtøj, hovedbeskyttelse, håndværktøj, værktøjsbælter og stiger til professionelle. Fristads Kansas har til huse i Odense og sælger sine produkter via webshop og forhandlernetværk. Læs mere her: www.fristads.com 

Fakta om Danmarks Cykle Union

Danmarks Cykle Union er en medlems- og interesseorganisation for alle, der bruger cyklen til konkurrence, træning eller motion. DCU har flere end 30.000 medlemmer og mere end 300 klubber over hele landet. Danmarks Cykle Union er medlem af Danmarks Idrætsforbund og er Team Danmark-forbund. www.cyklingdanmark.dk

27.05.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads indgår partnerskab med Danmarks Cykle Union

14.05.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads præsenterer konceptet Forsbo: Arbejdstøj til industrien - med miljøvaredeklaration

02.04.2024Fristads Kansas

Sponseret

Klar med første cirkulære produkt: - Det har været en lang rejse

27.02.2024Fristads Kansas

Sponseret

Grønt pilotprojekt: Arbejdstøj fra 4.000 medarbejdere genanvendes

13.12.2023Fristads Kansas

Sponseret

130 chauffører skifter til mere bæredygtigt arbejdstøj: - Det bør brede sig til hele branchen

31.10.2023Fristads Kansas

Sponseret

Lena har kæmpet for mere bæredygtigt tøj i 5 år: - Jeg ville gøre en forskel