Fremskridt for bæredygtigheden hos Unilever

Dagligvareproducenten Unilevers seneste bæredygtighedsrapport viser både vækst og fremgang på de interne mål, men også eksterne udfordringer, der kalder på mere samarbejde fremover.

Unilever - her selskabets tyske hovedkvarter i Hamborg - gør fremskridt på de interne bæredygtighedsmål, men har også udfordringer på de, der ligger udover virksomhedens direkte kontrol. Foto: Flickr/André P. Meyer-Vitali.

20.05.2016

CSR.dk

I den seneste udgave af virksomhedens årlige bæredygtighedsrapport, kan dagligvareproducenten Unilever vise pæne fremskridt på de fleste af sine målsætninger, der er omfattet af selskabets såkaldte Sustainable Living Plan (USLP), som man implementerede i sin forretningsmodel i 2010.

Læs også: Unilever annullerer palmeolie-kontrakter

Nærmere bestemt fortæller rapporten om gode resultater på de områder, Unilever selv har direkte kontrol over. Det fremgår således, at Unilever har ”hjulpet mere end 480 mio. mennesker med at agere for at forbedre deres sundhed og velvære, og styrket menneskers livsgrundlag gennem ansættelser, oplæring og styrkede menneskerettigheder.”

Og så på det miljø- og klimamæssige område går det fremad. Sammenlignet med 2008 sendte Unilevers mange fabrikker 97 procent mindre affald til deponi, de udledte 39 procent mindre CO2 fra energi og brugte 37 procent mindre vand per ton produktion.

Udfordringer hos forbrugerne
På de felter, Unilever ikke har direkte kontrol over, ser det imidlertid mindre lyst ud. Selvom affaldsmængden forbundet med brugen af Unilevers produkter er faldet med 29 procent siden 2010 – noget Unilever har delvis indvirkning på – så er vandforbruget i denne sammenhæng kun faldet omkring en procent, og CO2-udslippet er steget med seks procent.

For at adressere disse udfordringer, arbejder Unilever med at ”implementere innovative strategier”, men samtidig kalder virksomheden på mere internationalt og unilateralt samarbejde. Hvis folks forbrugsmønstre for alvor skal ændres, og emner som klimaforandringerne og den stigende ulighed på verdensplan tackles seriøst, så kræver det en samlet global indsats, mener selskabet.

Samtidig understreger CEO Paul Polman dog værdien af Unilevers bæredygtighedsprogram både internt og eksternt i virksomheden, der i dag tæller omkring 175.000 ansatte i over 100 lande.

Læs også: WWF roser Unilever for CO2-strategi

”På sjette år har USLP bevidst, at der ikke er nogen modsætning mellem forretning og bæredygtighed. Det hjælper og også med spare udgifter, understøtte innovation og rekruttere og fastholde de bedste medarbejdere. Faktisk er der enorme muligheder for dem, der for alvor vil gøre en forskel. Der er ikke nogen business case for vedvarende fattigdom og klimaforandringer”, siger han.

Læs et summary af Unilevers USLP 2015 her.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

03.06.2024BSR

Sponseret

The United States Is At Risk of Marginalizing Itself on Sustainability: What Business Can Do

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet