Fra madspild til måltid: Nemlig.com donerer overskudsvarer til madkøkken for hjemløse
Nemlig.com og Junkfood er gået sammen om at sætte fokus på, hvordan man bedst muligt kan udnytte overskydende madvarer til godtgørende formål. Samarbejdet skydes i gang med en event, der serverer ellers udsmidte, men friske, madvarer til hjemløse.
Junkfood laver hver dag 300 måltider til udsatte borgere i hovedstaden. Foto: Phillip Eistrup Davidsen..
Hver dag bliver fødevarer smidt ud i den danske dagligvarehandel, og det er selv om varerne sagtens kan få glæde andre steder.
Det vil Nemlig.com gøre op med, og derfor er onlinesupermarkedet gået sammen med Junkfood – en organisation, der dagligt serverer måltider til hjemløse på en række herberger og væresteder i København.
Sammen ønsker parterne at sætte fokus på at omsætte overskudsmad til gavn for borgere, der bor på gaden.
Læs også: Københavns Kommune rejser millionkrav mod Nemlig.com-ejer
Og det gør de torsdag med en event på Halmtorvet på Vesterbro hvor der vil blive uddelt overskudsvarer fra onlinesupermarkedet og lavet varme retter fra Junkfoods køkken.
For Jeanette Duus, daglig leder hos Junkfood, er samarbejdet livsvigtigt for organisationens sociale dagsorden.
”Hver dag laver vi 300 måltider til byens udsatte borgere, der fordeles ud til byens væresteder og herberger. Det kunne vi slet ikke klare, hvis ikke at vi samarbejdede med virksomheder og leverandører som Nemlig.com, der donerer overskudsvarer og støtter vores drift økonomisk”, siger hun.
Læs også: Michelinkokken Rasmus Munks JunkFood og Irma sikrer sammen et dagligt varmt måltid mad til hjemløse
Ifølge Jakob Zeuthen, bæredygtighedschef hos Nemlig.com, ligger der også et vigtigt klimamæssigt aspekt i det nye partnerskab.
”Madspild er en kæmpe unødvendig klimasynder, der hvert år står for 8 procent af al global CO2-udledning. Det er bydende nødvendigt, at vi får etableret et forpligtende samarbejde med en ambitiøs målsætning, der udrydder madspild. Hvis dette skal ske, er det nødvendigt med en større politisk bevågenhed om madspild”, siger han.
- HCL