Flere efterspørger svanemærkede hoteller

Ifølge Miljømærkning Danmark er grønne løsninger i stigende grad afgørende, når virksomheder og det offentlige vælger hoteller, restauranter og konferencesteder.

Grønne hoteller er kommet i højere kurs, ifølge Miljømærkning Danmark..

02.06.2014

CSR.dk

Efter at Miljømærkning Danmark, der står bag Svanemærket, har muliggjort, at konferencesteder kan få miljømærket, har kunder og leverandører nu fået en yderligere mulighed for at vælge grønt.

Sideløbende oplever Miljømærkning Danmark en generel stigende interesse for grønne løsninger. Især efter COP 15 og EU-formandskabet, der viste, hvordan bæredygtige konferencer både kan være billige og innovative, har efterspørgslen på miljørigtige hoteller, restauranter og konferencesteder været i vækst, oplyser organisationen.

Læs også: Blot et ud af fire danske hoteller er miljømærkede

Efterspørgslen på grønne løsninger er størst hos de professionelle indkøbere. I en undersøgelse fra Deloitte, som Miljømærkning Danmark refererer til, mener 95 procent af de professionelle indkøbere, at hotel- og restaurationsbranchen skal iværksætte flere grønne initiativer. 40 procent vil endda betale mere for bæredygtige løsninger.

<p>”Det er en myte, at grønne løsninger per definition er dyrere”.</p>

Ulrika Mårtensen, communication manager i Wonderful Copenhagen

Rambøll er en af de virksomheder, der prioriterer grønne løsninger og især Svanemærket højt, når de køber ind til deres medarbejdere.

"Når vi skal lave indkøbsaftaler til vores cirka 3.000 medarbejdere i Danmark, er fokus på miljøet et parameter på lige fod med pris. Det gælder køb af inventar så vel som ved booking af hoteller og konferencer. For os handler det om sund fornuft – om at efterleve vores værdier, og så er der god økonomi i det. Svanemærket gør det lettere at vælge bæredygtigt, da Svanen er vores garanti for et miljørigtigt valg", siger Helene Byskov Christiansen, indkøber ved Facility Management i Rambøll.

Bæredygtighed er en god forretning
Hos Wonderful Copenhagen ser man også en stigende interesse for grønne løsninger i hotel- restaurations- og konferencebranchen. Særligt omkring de store internationale begivenheder som COP 15, EU-formandskabet og det nylige internationale Melodi Grand Prix.

Spørger man de internationale mødekunder, så står bæredygtige produkter højt på ønskesedlen, men mange beder dog ikke eksplicit om grønne løsninger, da de frygter, at det kan gøre mødet dyrere, selv om det langt fra behøver at være tilfældet, oplyser communication manager i Wonderful Copenhagen, Ulrika Mårtensen.

Om Svanemærket

Miljømærkning Danmark har ansvaret for både EU’s Blomstmærke og det nordiske Svanemærke, som er Danmarks officielle miljømærker.

Miljømærkning er en frivillig ordning for virksomheder, hvis produkter eller serviceydelser lever op til mærkernes krav.

Blomsten og Svanen bygger på kriterier, som er livscyklusbaserede, hvilket betyder et fokus i hele værdikæden fra råvarer og produktion, til anvendelse og bortskaffelse. Målet er at skubbe produktion og forbrug i en mere miljørigtig retning.

"Det er en myte, at grønne løsninger per definition er dyrere. Ofte er grønne løsninger faktisk billigere. Eksempelvis kostede det danske EU-formandskab kun 35 millioner euro, hvilket er under en tredjedel af det i Polen, som kostede 115 millioner euro.  Det skyldes blandt andet de grønne løsninger i Danmark, såsom postevand frem for vand i plastikflaske, vandglas frem for engangsglas, LED-belysning, genbrug af blomsterdekorationer, batchsnore, konferencesteder og meget andet", siger hun.

Svanemærket tænder det grønne lys
Svanemærket er det officielle miljømærke i Danmark og i hele Norden. Det betyder blandt andet, at svanemærkede hoteller, restaurationer og konferencecentre normalt uden videre kan markedsføre sig som mindre miljøbelastende/mere miljørigtige. Populært sagt giver Svanemærket grønt lys for grøn markedsføring.

Læs også: Hotelbranchen går i sort for miljøet

"Svanemærket er god branding og god forretning for virksomheder, og Svanen har et højt kendskab i hele Norden. Måske derfor oplever vi, at flere og flere ansøger om Svanemærket. Siden 2009 er antallet af svanemærkede produkter og ydelser fordoblet. Med vores nye kriterier til svanemærkning af både hoteller, restaurationer og konferencer håber vi på endnu flere ansøgninger fra branchen", siger konsulent i Miljømærkning Danmark, Charlotte Vincentz Fischer.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

24.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hvorfor håndlavede produkter?

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus