EY, Dansk Erhverv og Global Compact Network Danmark lancerer guide til klimaregnskab

Et klimaregnskab er grundstenen i et struktureret og strategisk arbejde med klima. EY, Dansk Erhverv og Global Compact Network Danmark har udarbejdet en trinvis guide, der er tænkt som en nem indgang til klimaarbejdet.

15.09.2020

EY, Dansk Erhverv og Global Compact Network Danmark, CSR.dk

Ifølge en undersøgelse foretaget af Global Compact Network Danmark om danske virksomheders klimaindsats fra januar 2020 arbejder 6 ud af 10 virksomheder med at mindske deres klimapåvirkning. Men når det kommer til beregninger og målsætninger for klimapåvirkningen, er der tale om væsentligt færre virksomheder. Omtrent 1 ud af 10 foretager beregninger af virksomhedens CO2-udledning eller sætter konkrete målsætninger for at mindske udledningen. Mange virksomheder har svært ved at finde tid og ressourcer til at påbegynde arbejdet.
Derfor har EY, Dansk Erhverv og Global Compact Network Danmark udarbejdet en guide, der kan anvendes af alle virksomheder og organisationer uanset størrelse til at komme i gang med at beregne klimapåvirkningen og udledningen af drivhusgasser.

Fem gode grunde til at starte arbejdet med klimaregnskaber
I guiden til klimaregnskabet præsenteres fem grunde til, at det er en fordel for virksomheder at komme i gang med at måle deres CO2-udledning og arbejde mere konkret og ambitiøst med klimaområdet.

 • Flere klimakrav fra kunder. Som underleverandør vil virksomheder højst sandsynligt blive mødt med flere krav fra større virksomheder eller offentlige institutioner, der er underlagt strammere krav til klima og miljøindsatser. I takt med at større virksomheder og den offentlige sektor sætter mere ambitiøse klimamål, vil der blive stillet større krav til underleverandører af klimavenlige produkter og services og ikke mindst dokumentation på klimavenligheden.
   
 • Bedre adgang til finansiering med klimadata. Mange investorer har fået øjnene op for at grønne investeringer har en positiv effekt på det langsigtede afkast. Mange danske finansielle institutioner investerer desuden i højere grad klimavenligt og ESG (Environmental, Social og Governance) hoved- og nøgletal vinder frem som rettesnor for ansvarlige investeringer. Derfor kan dokumentationen af arbejdet med at nedsætte klimaaftrykket give virksomheder bedre adgang til finansiering fremadrettet.
   
 • Styrk brand og forretning med en stærk profil på klimaområdet. En klimastrategi kan være med til at styrke virksomheders bæredygtighedsprofiler og skille den ud fra konkurrenterne og imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtighed.
   
 • Kom på forkant med ny klimalovgivning. Der er i de seneste år gennemført en række initiativer og lovforslag i EY, der har til formål at understøtte den grønne omstilling og sikre et klimaneutralt EU i 2050. Det forventes, at der i fremtiden kommer ny EU-lovgivning om de krav, investorer og myndigheder kan stille til virksomhederne.
   
 • Bidrag nu for at sikre en mere stabil fremtid. Der findes utallige beregninger og dokumentation for klimaforandringernes økonomiske, sociale og miljømæssige konsekvenser. Hvis vi ikke handler nu og gør en markant indsats for at reducere drivhusgasudledninger og bremse temperaturstigningerne, accelereres og øges de negative konsekvenser. De 17 verdensmål og den globale klimaaftale fra Paris er derfor vigtigere end nogensinde – og der er ingen tid at spilde.

Guiden gennemgår trin-for-trin, hvordan virksomheder konkret kan komme i gang med arbejdet og udforme et klimaregnskab.

Læs mere og download klimaguiden her

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)