EU-enighed om CO2-mål for lastbiler

Med en ny aftale er Europa-Parlamentet og Rådet er blevet enige om de kommende standarder for nye lastbiler, der skal udlede 30 procent mindre CO2 i 2030. Men det skal kun være første skridt, lyder det fra Transport & Environment.

EU er klar til for første gang at sætte strikse udledningskrav til de europæiske lastbilproducenter..

20.02.2019

CSR.dk

Ifølge den nye aftale skal emissionerne fra nye lastbiler være 30 procent lavere i 2030 sammenlignet med i år. Parterne bag aftalen peger på, at den nye lovgivning vil ’hjælpe medlemsstaternes udledningsmål, understøtte innovation, promovere grønne mobilitetsløsninger, styrke konkurrencekraften for EU’s industri og stimulere beskæftigelsen, og samtidig reducere brændstofudgifterne for transportvirksomhederne og bidrage til bedre luftkvalitet’.

”Europa-Parlamentet og Rådet er nået frem til en ambitiøs og balanceret aftale. De nye mål og incitamenter vil hjælpe med at tackle udledninger og skabe brændstofbesparelser for transportoperatørerne og renere luft for alle europæere. For EU’s industri er det her en mulighed for at styrke innovationen i retning af nuludledningsmobilitet og befæste sin globale førerposition inden for grønne køretøjer”, siger klimakommissær Miguel Arias Cañete.

T&E: Højere mål i 2022
Hos miljøorganisationen Transport & Environment (T&E) hilser man aftalen velkommen, men understreger samtidig, at der skal bygges på med endnu mere ambitiøse mål, når den kommende lovgivning skal revideres i 2022.

”De nye CO2-standarder for lastbiler er fremragende nyt for branchen og miljøet. Efter 20 år med meget lidt fremskridt inden for brændstofeffektivitet er lastbilfabrikanterne nu nødt til at begynde at tilbyde prisvenlige, low-carbon-lastbiler, der kan give store brændstofbesparelser for Europas transportindustri. Men det her er kun en start, og standarderne skal gøre meget mere ambitiøse, når de bliver gennemgået i 2022”, siger cleaner trucks officer for T&E, Stef Cornelis.

T&E hæfter sig med tilfredshed også ved, at det såkaldte supercredits-regnskabstrick vil blive udfaset i 2025 og erstattet af et ikke-bindende salgsmål (benchmark), således at fabrikanter, der sælger mere end 2 procent elektriske eller brintdrevne lastbiler bliver belønnet med et lavere CO2-udledningsmål. Målet omfatter også en tilladelse til ekstra vægt på to ton for nuludledningslastbiler, og T&E peger på, at begge elementer vil ’kickstarte omstillingen væk fra diesel’.

”Indtil videre har Europas store lastbilfabrikanter gjort meget lidt for at skabe et marked for elektriske og brintdrevne lastbiler. Nu har de en unik mulighed for at tage førertrøjen på i kapløbet om at producere tilgængelig, pålidelige nuludledningslastbiler. Men de skal skynde sig, ellers kommer de til at halse efter folkene i Kina og Californien, ligesom de europæiske bilproducenter”, slutter Stef Cornelis.

Læs også: EU er enige om ny transportaftale

Aftalen mellem Europa-Parlamentet og Rådet skal formelt godkendes af de to parter inden for de næste par måneder, hvorefter den vil træde i kraft med øjeblikkelig virkning.

-AK

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online