Etiske investeringer vinder frem i de danske banker

Ansvarlige og bæredygtige investeringer er inden længe en basal forventning fra kunderne til pensionsselskaber og banker, lyder konklusionen i ny rapport fra Deloitte.

"I Deloitte vurderer vi, at hvis vi ser 10 år frem, så vil impact investment utvivlsomt være det stærkeste værditilbud fra pensionsselskaberne til kunderne. Spørgsmålet er derfor, hvem der først forstår at tilbyde kunderne mere transparens omkring, hvor pengene er placeret, og mulighed for at tilvælge etiske investeringer,” siger Bahare Haghshenas, leder af Deloittes SDG Services..

01.03.2019

CSR.dk

Danskerne vil placere deres sparepenge i etiske investeringer, og derfor vil det snart være nødvendigt for alle bank- og pensionsselskaber at kunne tilbyde ’impact investments’ til deres kunder.

Det er en af konklusionerne i Deloittes nye rapport ’Tillid og bæredygtige investeringer i bank og pension’, hvori der indgår en spørgeundersøgelse blandt 1000 danskere, der viser, at næsten halvdelen af danskerne allerede i dag mener, at det er afgørende, at deres opsparing investeres til gavn for samfund og miljø.

Læs også: Penstable: Pension er meget mere end afkast og opsparing

”Der sker hastige bevægelser i disse år, og danskerne vil meget snart stille større krav til deres bank og pensionsselskab om etisk investering. Spørgsmålet er kun hvor hurtigt, det går,” siger Bahare Haghshenas, leder af Deloittes SDG Services.

Undersøgelsen viser også, at 37 procent endda er villige til at acceptere et lavere afkast, hvis investeringen har dokumenteret positiv effekt på klima og miljø. Især ældre, højtuddannede og kvinder foretrækker at investere bæredygtigt.

Bahare Haghshenas peger på, at danskernes fælles pensionsformue udgør 4.500 milliarder kr. eller det dobbelte af BNP. Det beløb er et enormt potentiale for, at den almindelige dansker kan få indflydelse på den bæredygtige udvikling i virksomheder og samfund, hvis pengene bliver investeret med bæredygtighed for øje.

Danskerne ser ikke muligheder i banken og pensionsselskabet
Spørger man danskerne om i hvilke situationer, de reelt føler, at de kan få indflydelse på samfund, klima og miljø, så er det dog ikke i banken eller pensionsselskabet, de ser muligheder.

De mener ifølge undersøgelsen i stedet, at de har større indflydelse når de stemmer, køber mad, vælger rejseform, køber tøj, vælger transport til job, vælger job eller køber legetøj.

”Kundernes lave forventning til finanssektoren er egentlig helt forståelig, for både i pensionsselskaber og banker møder kunderne i dag lav transparens, høj kompleksitet og både en reel og oplevet lav mulighed for at påvirke beslutninger om bæredygtighed med deres investerede midler”, siger Bahare Haghshenas og fortsætter:

”I Deloitte vurderer vi, at hvis vi ser ti år frem, så vil impact investment utvivlsomt være det stærkeste værditilbud fra pensionsselskaberne til kunderne. Spørgsmålet er derfor, hvem der først forstår at tilbyde kunderne mere transparens omkring, hvor pengene er placeret, og mulighed for at tilvælge etiske investeringer,” siger Bahare Haghshenas.

Direktørerne i de danske banker og pensionsselskaber har da også fået øjnene op for udviklingen. I rapporten indgår interviews med CEO’s fra de største banker og pensionsselskaber. Samtlige CEO’s i pensionsselskaberne og 86 procent af bankerne svarer, at de har øget andelen af bæredygtige investeringer i porteføljen de seneste fem år og planlægger at udvide denne andel fremadrettet.

”Det store flertal af direktørerne i bank og pension vurderer altså allerede nu, at det reelt vil være en fordel for kunderne, at deres penge er placeret bæredygtigt”, siger Bahare Haghshenas.

Læs også: Danske Bank vil genvinde tillid gennem samfundsansvar

Rapporten peger også på, at sektorens mangel på måleredskaber og rapporteringsstandarder nok er den største barriere for impact investment. 42 procent af danskerne peger således på, at dokumenteret effekt er en barriere for at placere formuen i bæredygtige og social ansvarlige investeringer.

- JMA

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online