Et partnerskab der skaber stolthed

HR-dirketør i Solar, Tore Håkansson, fortæller om partnerskabet med SOS Børnebyerne, der både er med til at gøre en forskel for udsatte børn og skaber stolthed blandt medarbejderne.

Solars partnerskab med SOS Børnebyerne skaber stolthed blandt medarbejderne..

Som en socialt ansvarlig virksomhed går Solar-koncernen nu aktivt ind i hjælpearbejde for at sikre bæredygtig energiforsyning til en SOS-børneby på Zanzibar i Tanzania.

Solar har indledt et samarbejde med SOS Børnebyerne, der har som mål at forny landsbyens vand- og elforsyningsanlæg og dermed sikre vand og bæredygtig energi til børnelandsbyens 92 børn inden udgangen af 2016.

- Som sourcing- og servicevirksomhed har vi altid kunden eller brugeren i fokus, og vi glæder os over, at vores viden om energieffektive løsninger kommer til at gøre en klar forskel for udsatte børn i børnebyen på Zanzibar, siger Tore Håkonsson, der er HR-direktør i Solar.

Blandt andet som følge af kraftige regnskyl er de vigtige forsyningssystemer af el og vand skadede, og sammen med børnelandsbyens nedslidte huse står de over for en omfattende renovering. Som en del af renoveringen vil Solar ikke alene stille produkter som solcelleanlæg og VVS-løsninger til rådighed, men også bistå landsbyen med den nødvendige viden på området.

- At vi med energirenovering kan række helt ud til en børneby på Zanzibar er fantastisk. Det at støtte en god sag og udbrede viden fra vores forretning skaber stolthed blandt vores medarbejdere og kan samtidig være med til at tiltrække nye medarbejdere, som får øje på Solar som en spændende arbejdsplads, påpeger HR-direktør Tore Håkonsson.

Specialister fra Solar rejser ud

Som en del af projektet vil tekniske specialister fra Solar i løbet af efteråret rejse til Zanzibar for at få indgående kendskab til landsbyen og de udfordringer, der er forbundet med livet i et udviklingsland med ringe infrastruktur og anderledes klimaforhold. Det giver dem mulighed for at finde frem til de bedst mulige energiløsninger til landsbyen.

Mens specialisterne rejser de knap 12.000 km. fra Solars hovedsæde i Vejen til børnelandsbyen på Zanzibar, følger hele virksomheden med på sidelinjen. Der vil løbende blive afviklet forskellige aktiviteter blandt medarbejderne for at samle yderligere penge ind til det gode formål.

Fakta om børnebyen på Zanzibar

I dag har 92 forældreløse og udsatte børn deres hjem i SOS-børnebyen på Zanzibar, der er en del af Tanzania og dermed et af Afrikas fattigste lande. Børnebyen blev etableret i 1995 og består af 11 familiehuse og et ungdomshus, børnebylederens hus, administration samt service. Børnene og de unge går i SOS-børnehave og skole sammen med børn fra lokalsamfundet. En SOS-lægeklinik tilbyder sundhedsydelser til såvel SOS-familier som til fattige familier i lokalsamfundet.

10.12.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Ny fotobog med verdensmålene som poetisk ramme

18.06.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Globalt partnerskab sikrer 1100 udsatte børn en tryg opvækst og en god fremtid

12.05.2016SOS Børnebyerne

Sponseret

Danskernes vilje til at hjælpe er større end nogensinde før

19.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

Forretningsdrevet CSR - Muligheder & udfordringer på det afrikanske marked

08.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne vinder partnerskabspris

20.08.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne er nomineret til CSR-pris