Et partnerskab der redder liv

Sidste år indgik Siemens Danmark partnerskab med SOS Børnebyerne og gav dermed sine medarbejdere og kunder mulighed for at være med til at redde liv. Det har haft så stor værdi, at Siemens Danmark nu fortsætter samarbejdet.

Med ultralydscanneren er Siemens med til at nedbringe den høje dødelighed blandt gravide kvinder på Zanzibar..

De fleste kender den østafrikanske ø Zanzibar som et ferieparadis. De færreste ved, at der bag de hvide sandstrande gemmer sig en mørkere virkelighed. Zanzibar er blandt de ti steder i verden, hvor flest mødre dør i barselssengen eller under graviditeten. Det kæmper SOS Børnebyerne for at forhindre. Og i december 2013 gik Siemens Danmark med ind i kampen.

For at være med til at redde mødrenes liv og forhindre, at børn vokser op som forældreløse, kunne Siemens’ medarbejdere vælge at give afkald på firmajulegaven og i stedet donere gavebeløbet til SOS Børnebyerne. Samtidig donerede Siemens på vegne af sine kunder en ultralydscanner til SOS Børnebyernes klinik på Zanzibar. I februar 2014 rejste Siemens’ specialist, Heidi Harreby Sørensen, af sted i en uge for at undervise klinikpersonalet i at bruge scanneren.

”Det har været en oplevelse for livet at se, hvilken forskel vi kan gøre her! Jeg er stolt af at arbejde i en virksomhed, der engagerer sig,” sagde Heidi Harreby Sørensen i en af de tre videodagbøger, der blev transmitteret hjem til hendes kollegaer direkte fra undervisningen på Zanzibar.

Stolte medarbejdere

I løbet af det første halve år havde klinikkens læge foretaget over 200 scanninger og stillet syv diagnoser for sygdomme og komplikationer, som kunne have fået en dødelig udgang. Det er noget, der gør indtryk i en teknologi- og udviklingsdrevet virksomhed som Siemens.

”Der er ingen tvivl om, at medarbejderne er ekstra stolte over, at vores produkter og kollegaer er med til at redde liv på Zanzibar,” siger kommunikationsdirektør John Finnich Pedersen.

Samarbejdet har givet så god mening, at Siemens har valgt at fortsætte. I 2015 kommer det til at handle om vedvarende energiløsninger i samme klinik.

Mødredødelighed på Zanzibar

  • En kvinde på Zanzibar føder i gennemsnit flere end fem børn, og hver 38. kvinde dør i barselssengen eller som direkte følge af sin graviditet
  • I løbet af det første halvår, hvor Siemens’ donation havde gjort scanning tilgængelig for de mest udsatte mødre på Zanzibar, havde klinikkens læge foretaget over 200 scanninger og stillet syv diagnoser for sygdomme og komplikationer, som ellers kunne have fået en dødelig udgang
  • Ud fra en gennemsnitsberegning kunne syv mødres skæbner have fået konsekvenser for over 35 børn
  • Halvdelen af Zanzibars befolkning lever for under syv kroner om dagen

Vil du være partner?

Se hvordan din virksomhed kan indgå et stærkt partnerskab med SOS Børnebyerne: http://www.sosbornebyerne.dk/virksomheder

10.12.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Ny fotobog med verdensmålene som poetisk ramme

18.06.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Globalt partnerskab sikrer 1100 udsatte børn en tryg opvækst og en god fremtid

12.05.2016SOS Børnebyerne

Sponseret

Danskernes vilje til at hjælpe er større end nogensinde før

19.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

Forretningsdrevet CSR - Muligheder & udfordringer på det afrikanske marked

08.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne vinder partnerskabspris

20.08.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne er nomineret til CSR-pris