E.ON skal bygge ny havmøllepark ved Rødsand

E.ON Sverige AB har vundet koncession til at bygge en 200 MW havvindmøllepark ved Rødsand. Prisen er 62,9 øre pr. kWh for 50.000 fuldlasttimer. Det svarer til ca. 14 års elproduktion.

27.04.2008

CSR.dk

E.ON Sverige AB har vundet koncession til at bygge en 200 MW havvindmøllepark ved Rødsand. Energistyrelsens udbud for at etablere Rødsand II havvindmøllepark udløb den 21. april, og E.ON har budt med den laveste afregningspris. Prisen er 62,9 øre pr. kWh for 50.000 fuldlasttimer. Det svarer til ca. 14 års elproduktion.

”Jeg er særdeles godt tilfreds med, at der har været en god og hurtig proces i forbindelse med det nye udbud, så vi kan have Rødsand i drift hurtigst muligt. Det er vigtigt for Danmark, at vi får øget vind-andelen i elforsyningen. Det er helt afgørende for, at Danmark kan leve op til sin forpligtelse under Kyotoprotokollen og møde EU's krav om vedvarende energi, samt at vi på sigt kan mindske afhængigheden af fossile brændstoffer”, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Havvindmølleparken ved Rødsand vil årligt kunne forsyne ca. 200.000 husstande med elektricitet, som svarer til omkring 2 pct. af det danske elforbrug. Havmølleparken bliver placeret ca. tre km vest for den eksisterende vindmøllepark ved Rødsand. Parken vil samlet omfatte et areal på ca. 35 kvm og skal sættes i drift senest den 30. september 2011. Energinet.dk har ansvaret for at udbygge el-nettet ud til vindmølleparken i samarbejde med SEAS Transmission.

Tildeling af koncession og indgåelse af aftale med E.ON om at bygge parken kan først ske ti dage efter den såkaldte stand-still periode på ti dage efter offentliggørelse. Det er for at give afviste tilbudsgivere mulighed for at klage, inden der skrives kontrakt. Energistyrelsen modtog to tilbud om at bygge havvindmølleparken ved Rødsand. Ud over E.ON Sverige AB bød DONG Energy Rødsand II A/S.

Regeringen har hermed gennemført det sidste af to udbud, som blev aftalt i den energipolitiske aftale af den 29. marts 2004. Det første udbud var en 200 MW havvindmøllepark på Horns Rev, som DONG Energy er ved at etablere, og som skal levere strøm til nettet i 2009. Parken ved Rødsand har tidligere været i udbud, hvor et konsortium bestående af Energi E2, DONG Vind A/S og E.ON Vind Sverige AB fik tildelt koncessionen. DONG Energy og siden E.ON Vind Sverige AB har efterfølgende meddelt, at de ikke ønskede at forpligte sig til at etablere parken på daværende betingelser. Derfor blev koncession til at bygge parken udbudt igen i februar 2008.

Parkens påvirkning på miljø- og naturforhold er belyst og beskrevet i en VVM-redegørelse, som har været i offentlig høring. Tilladelsen til at etablere elproduktionsanlægget, som E.ON Sverige AB vil få meddelt i forbindelse med koncessionen, vil blive offentliggjort og vil kunne påklages til Energiklagenævnet.

Folketinget behandler i disse dage et lovforslag, så en situation, som den man netop har været igennem med dobbeltudbud, undgås.
Læs mere om udbud og VVM-undersøgelser ved Rødsand på Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København