Engelsk klub certificeret som verdens første CO2-neutrale fodboldklub

Den lille engelske fodboldklub Forest Green Rovers har som den første af sin slags i verden opnået en certificering som CO2-neutral af FN. Vedvarende energi og vegansk mad er blandt løsningerne.

Bæredygtigheden er synlig på Forest Green Rovers' hjemmebane The Lawn. Foto: flickr/Nick.

08.08.2018

CSR.dk

På den sportslige front har engelske Forest Green Rovers aldrig opnået de helt store resultater siden grundlæggelsen i 1889. Først i sæsonen 2017/18 lykkedes det klubben fra byen Nailsworth i det sydvestlige England at komme ind i landets nationale ligasystem, da man rykkede op i League 2, den fjerdebedste række.

Læs også: Topansvarlig Superliga skaber glæde, men ikke overraskelse

Uden for kridtstregerne er historien derimod en anden. I 2015 gik man således over til 100 procent vegansk mad, og sidste år blev klubben så verdens første (og stadig eneste) certificerede veganske sportsklub. Nu er en ny hæder i bæredygtighedskategorien så tilgået den lille forening.

FN har således anerkendt FGR som CO2-neutral, efter at klubben har tilsluttet sig UNFCCC Climate Neutral Now-initiativet frem mod sæsonen 2018/19, der netop er startet. Det skaber selvsagt glæde på og omkring hjemmebanen The Lawn, hvor man også håber, at skridtet kan inspirere større aktører i sportens verden.

”Det er virkelig en ære at være den første sportsklub til at blive certificeret som CO2-neutral af FN. Vi er en lille klub med store ambitioner, og det er fantastisk at vi kan arbejde sammen for at fremme bæredygtighedsdagsordenen på verdensplan”, siger formand Dale Vince og fortsætter:

”Det er fedt at være de første, men vi tror på, at det kun er et spørgsmål om tid for store drenge som Real Madrid, Manchester United og San Francisco 49ers (i den amerikanske NFL, red.) følger vores eksempel. Jeg ser personligt frem til at arbejde med FN for at sprede budskabet om miljøet gennem fodbold”.

Forest Green Rovers kører naturligvis elbiler, ligesom der er fælles opladere ved stadion. Foto: flickr/quisnovus.

Vedvarende energi og opsamlet regnvand
Dale Vince er en af de centrale figurer bag FGR’s grønne kurs. Da klubben var i alvorlige økonomiske problemer i 2010 kom han således ind og gjorde sin egen virksomhed, Ecotricity, til hovedsponsor, og startede på den måde den udvikling, der nu har nået et foreløbigt højdepunkt.

Det er således gennem netop Ecotricity at FGR henter den 100 procent vedvarende energi, som driver hele klubben, sammen med bl.a. solpaneler på taget af The Lawn (der i øvrigt ligger på vejen ’Another Way’). Selve banen på stadion er økologisk og bliver vandet med opsamlet regnvand, ligesom man har elektriske græsslåmaskiner og tilbyder stik til opladning af elbiler.

Derudover har man planer om et nyt stadion, Eco Park, med plads til 5.000 tilskuere, der – hvis FGR ellers får de nødvendige tilladelser på plads – skal opføres næsten udelukkende i træ.

Dale Vince talte på vegne af FGR ved COP23 i Bonn i november 2017, og var med til at diskutere, hvordan sport kan bruges til at vise folk, hvordan de rent praktisk kan leve mere bæredygtigt. Det skabte for alvor kontakten til FN, hvilket altså har ført til den nye certificering.

Et eksempel til inspiration
”For os er det fantastisk, vi er virkelig glade for at have Forest Green Rovers om bord, fordi det er et fremragende eksempel på de ting, du kan gøre rigtigt. Så at få klubben om bord betyder, at vi kan sende dette budskab til andre og potentielle deltagere”, siger UNFCCC’s programofficer for sustainable development mechanisms, Miguel Naranjo.

"Det smukke ved Forest Green Rovers er, at det er en lille organisation uden et massivt budget, som alligevel gør rigtig meget for at håndtere sit miljømæssige fodaftryk. Så hvis FGR kan gøre det, kan alle andre også”, tilføjer han.

Læs også: Sportsligt: Engelsk klub først til at give mandlige og kvindelige fodboldspillere ligeløn

Efter kun med nød og næppe at have overlevet i League 2 sidste år, har FGR åbnet den nye sæson med en udesejr på 4-1 over Grimsby, så hvem ved, måske bliver de gode bæredygtighedsresultater fulgt op af succes også på selve fodboldbanen.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram får besparelser med solcelleanlæg

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024CSR.dk

Novo-ejer donerer en halv milliard til klimarobuste fødevarer

14.06.2024CSR.dk

Klimarådet: Det offentlige kan gå forrest for at nedbringe danskernes klimaaftryk

14.06.2024CSR.dk

Partnerskab anbefaler: Virksomheder skal standse og genoprette naturtab

13.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Madspild er det usynlige klimaproblem

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C