En verden på grøn energi

DONG Energy i navneskifte til Ørsted – et klart, symbolsk tegn på fremtidens energisektor, hvor vedvarende, grønne energikilder ikke bare er added value for de få, men en gylden standard for alle. Fortidens opfinder er fremtidens Ørsted – hør mere 25/10

Nye vinde blæser....

23.10.2017

CSR.dk

Fra Nordsøbundens olie og gas til vindene på overfladen. Sådan kan man nogenlunde beskrive den rejse, som Danmarks største energiselskab har gennemgået på forbavsende få år. Og mens valget af grønne energikilder som rygraden i en moderne virksomhed for et årti siden måske ville have givet minder om flower power, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at transitionen fra DONG Energy til Ørsted hviler på en klar og entydig business case. 

Historien om Ørsted er dermed også historien om den transformation den danske og internationale energisektor står over for, som man kan høre mere om på konferencen Responsible Energy, der afholdes netop hos Ørsted i Gentofte d. 25. oktober - se mere her.

”Vi har en ny stærk vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Og rejsen frem mod den vision skal selvfølgelig samtidigt være en sund og bæredygtig forretning,” understreger Filip Engel, Senior Director for Sustainability, Public Affairs & Branding i Ørsted.

Da DONG Energy satte sin rejse i gang, var reduktion af prisen på havvind en topprioritet. Nu er prisen på havvind allerede reduceret så meget, at havvind er billigere end konventionelle, sorte energikilder. Med andre ord bliver fx havvindmøller ikke længere udelukkende valgt for klimaets skyld, men for prisens skyld.  ”Vi har nu en vigtig opgave med at etablere havvind som en anerkendt vedvarende energiteknologi på markeder uden for Europa og har etableret kontorer i blandt andet USA og Taiwan,” fortæller Filip Engel.

En vej mod frihed
I Ørsted er havvind stadig et vigtigt forretningsområde, men også energilagring og nye tjenesteydelser for erhvervskunder er spirende. Næste fase i samfundets grønne omstilling vil således fokusere både på den videre udbygning af grøn energi men også på energisystemet, som skal integrere strøm fra de grønne energikilder. På længere sigt skal lagringsteknologi og en større fleksibilitet i forbruget være med til at sikre balancering af udbud og efterspørgsel og dermed en fremtid med 100% grøn energi.

”En verden der udelukkende kører på grøn energi er en bedre verden. Vi får færre klimaforandringer med store økonomiske og menneskelige omkostninger. Og omvendt giver grøn energi flere jobs og flere muligheder for flere mennesker fordi grøn energi er billigere end sort energi. Det sidste kommer bag på mange, men det er virkeligheden, at sol og land og havvind nu er billigere end sort energi,” siger Filip Engel.

Med navneskiftet markerer Ørsted også tydeligt deres danske rødder, fortæller han; ”Efter frasalget af olie og gas-forretningen var det naturligt med et navneskifte. Vi har taget navn efter H. C. Ørsted for at forfølge vores vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Nogle af H. C. Ørsteds kvaliteter var, at han var nysgerrig, engageret og havde en stor interesse i naturen. Det er kvaliteter, som der er brug for, når vi skal lykkes med den grønne omstilling.”

”Set i et internationalt perspektiv ved vi godt, at vi er en lille aktør. Men  når vi går foran i udviklingen af en ny grøn teknologi som havvind og er med til at få prisen kraftigt ned, så åbner vi døren for at mange flere lande kan erstatte kul og gas med grøn energi,” siger Filip Engel.

Hør mere om transformationen af DONG Energy til Ørsted på Responsible Energy d. 25. oktober, hvor også WWF Verdensnaturfonden, Nykredit, Energinet Danmark, CO2focus, Siemens og Dansk Energi Management & Esbensen fortæller mere om løsninger og udfordringer i energibranchen – læs hvordan her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)