Elretur skruer op for reperatørnetværket

For at øge andelen af elektronik, der genbruges, har Elretur indgået en række aftaler med lokale og landsdækkende samarbejdspartnere i form af kommercielle reparatører.

Ifølge administrerende direktør, Morten Harboe-Jepsen, bidrager samarbejdet med reparatørerne til den cirkulære økonomi. Foto: Elretur..

21.10.2021

CSR.dk

Det bedste for miljøet er helt at undgå affald. Det næstbedste er direkte genbrug, når et produkt kan repareres eller måske blot renses, og derved forlade affaldskategorien og komme tilbage på markedet, som andre kan have fornøjelse af.

Det scenarie vil nonprofitorganisationen Elretur nu slå et slag for, og har derfor indgået samarbejde med flere reparatører rundt omkring i landet. Formålet med aftalerne er at øge genbruget af elektronikaffald og bidrage til cirkulær økonomi og FN’s 12. verdensmål - ansvarligt forbrug og produktion.

”Reparatørerne tester, reparerer og klargør brugte elektroniske produkter, så produkternes liv forlænges, og vi får mindre elektronikaffald. Dermed bidrager Elretur og reparatørerne til den cirkulære økonomi, som handler om at holde materialer og produkter i det økonomiske kredsløb med den højest mulige værdi længst muligt. Reparatørerne udfører reparationerne i overensstemmelse med de regler, som er på området, ligesom de stiller garanti overfor forbrugerne”, siger Morten Harboe-Jepsen, administrerende direktør hos Elretur.

Læs også: Analyse konkluderer: Stort potentiale i at genanvende småt elektronik

Samtidig skal reparatørerne opfylde en række krav for at kunne genbruge elektronikaffald. Det drejer sig blandt om godkendelse til at håndtere elektronikaffald, som udtages af affaldsstrømmen, at reparatøren skal have de nødvendige tekniske kompetencer til at reparere og teste det omfattede elektronikaffald samt at kontrol og test skal dokumenteres og udføres i overensstemmelse med blandt andet reglerne for eksport af brugt elektronik og test af funktionsduelighed.

Derudover skal reparatøren sikre, at det solgte elektronik kan spores tilbage til reparatøren eller den virksomhed, som sælger det til slutbrugeren, og at det tydeligt fremgår, at de står for eventuelle returneringer og reklamationer. Herunder skal det tydeligt fremgå af salgs- og marketingsmateriale, at der er tale om produkter, der er blevet forberedt til genbrug. Data skal indberettes til Elretur, der overfor myndighederne er ansvarlig for indsamling og miljøoparbejdningen.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle