DriveNow: Ærgerligt at Car2Go lukker

Delebilstjenesten Car2Go lukker i København medio februar. Selvom det er en konkurrent, der drejer nøglen om, så ærgrer DriveNow sig over lukningen. Selv har det Arriva-drevne koncept bedre vind i sejlene.

Fra medio februar er det slut med Car2Go's små bybiler i København. Tjenesten lukker grundet mangel på kunder. Foto: Car2Go/Daimler.

28.01.2016

Anders Kampmann, CSR.dk

Efter den 15. februar er det slut med de små delebiler fra Car2Go i det københavnske gadebillede. De gjorde deres indtog på hovedstadens veje i sommeren 2014, og selvom de godt 150 biler med Car2Go’s egne ord har tiltrukket ”et betydeligt antal loyale medlemmer” (omkring 8.000 ifølge TV2 Lorry), så har det alligevel ikke været nok til at holde forretningen flydende, da man ”ikke har opnået den kritiske masse”, der skulle til i den sammenhæng.

Læs også: 400 elbybiler på vej til København

Hvorfor det ikke lykkedes for Car2Go at få kunder nok i butikken, kan der være forskellige årsager til. Med en minutpris på 3,50 kr. var de benzindrevne Smart Fortwo-biler end smule billigere end konkurrenten DriveNows elektriske BMW’er. Til gengæld er både vognene og Car2Gos operationsområde mindre end hos DriveNow.

Hos netop DriveNow er man faktisk ked af at se Car2Go forsvinde fra markedet. For selvom det langt hen ad vejen er en konkurrent, der forsvinder, så er det også en aktør og kollega, der har været med til at opdyrke markedet, og som har en ikke uvæsentlig andel i den Arriva-drevne satsnings aktuelle succes.

”Vi ærgrer os faktisk over situationen. Selvfølgelig var de en konkurrent, og deres lukning betyder, at vi reelt får monopol på markedet, men samtidig er delebilsbranchen stadig ny og i den henseende er det bestemt en fordel at være flere spillere på banen. Samtidig kan du sagtens sige, at de har været med til at bane vejen for os ved at introducere konceptet et år før vi lancerede vores tjeneste, og vi har ganske givet et stort kundeoverlap”, fortæller salgs- og marketingmanager for DriveNow Danmark, Thomas Troels Schmidt.

Miljøaspekt vigtigt for virksomheder
En af forudsætninger for DriveNows succes – over 20.000 registrerede kunder i København – var den gode synlighed man opnåede på baggrund af en massiv kampagneindsats op til lanceringen i sensommeren 2015. Allerede inden de 400 BMW i3’er rullede ud i København var kendskabet til dem således udbredt. Kombinationen af delebilskonceptet, tilgængeligheden via Rejsekortet, der kan bruges som medlemskort, og miljøaspektet i de nærmest lydløse og forureningsfri elbiler blev vel modtaget i offentligheden.

”Vi fik præsenteret en god historie til medierne, der fra start gav en høj likeability og popularitet. Miljøhensynet er måske ikke det største i sig selv, men det bidrager til den samlede effekt, og det er noget, der tiltrækker en del B2B-henvendelser, hvilket er et område, vi vil satse meget på fremover. Samtidig hjalp det med at tiltrække firstmoverne og så følger de andre efter. Generelt er vi rigtig godt tilfredse med tallene her i København, og vi har fået lagt de børnesygdomme, vi oplevede i starten – bl.a. på grund af den store indledende interesse – bag os, så kunderne er også glade”, siger Thomas Troels Schmidt.

Derfor ser han også lyst på fremtiden og lover i øvrigt, at man ikke har nogen planer om prisstigninger eller lignende, selvom man nu sidder alene på markedet. Tværtimod undersøger man mulighederne for at udvide operationsområdet, eventuelt periodevist i form af fx en ’korridor’ ud til Bakken i sommersæsonen, ligesom man for nylig har afskaffet gebyret for at parkere ved DTU, hvor det tidligere kostede 25 kr. at efterlade en bil.

Læs også: Danskerne er imod afgifter på elbiler

Car2Go fortsætter i øvrigt sine aktiviteter i såvel hjemlandet Tyskland som i USA, hvor man vil udvide netværket, samt de øvrige europæiske storbyer (bl.a. Amsterdam, Madrid, Milano og Stockholm), hvor man i dag er aktiv. Endelig er virksomheden også på vej ind på det kinesiske marked.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København