DIP underskriver initiativ imod illegal skovrydning

Sammen med 229 institutionelle investorer fra hele verden opfordrer pensionskassen DIP til øjeblikkelig handling imod skovbrandene, der hærger Amazonas.

15.10.2019

CSR.dk

Siden starten af august har den brasilianske Amazonas-regnskov stået i flammer. Brandene skyldes tørke, illegal skovrydning og ildspåsættelser, der har til hensigt at øge Brasiliens landbrugsarealer på regnskovens bekostning. Konsekvenserne af skovbrandene er enorme – både for biodiversiteten, beboerne i Amazonas, verdenssamfundet og de internationale markeder.

Derfor opfordrer pensionskassen DIP og 229 andre institutionelle investorer fra mere end 30 lande nu virksomheder til at forholde sig aktivt til den risiko, som illegal skovrydning udgør. Investorerne repræsenterer samlet set over 16 billioner amerikanske dollars i aktiver, og tæller en række af verdens største investeringsforvaltere.

I erklæringen Investor statement on deforestation and forest fires in the Amazon opfordres virksomheder blandt andet til at:

- offentliggøre en råvarespecifik politik mod skovrydning med kvantificerbare, tidsbundne forpligtelser, der dækker hele forsyningskæden.

- vurdere risici fra deres aktiviteter relateret til skovrydning. 

- etablere et transparent overvågnings- og verificeringssystem for leverandørernes overholdelse af virksomhedens politik mod skovrydning.

- rapportere årligt risici og håndtering heraf, samt fremskridt hen imod implementeringen af virksomhedens politik mod skovrydning.

Løbende dialog
Udover den aktuelle erklæring imod skovrydning samarbejder DIP kontinuerligt med eksterne konsulenter med det formål at få relevante virksomheder i porteføljen til at forebygge og håndtere udfordringer omkring brande i Amazonas. DIP samarbejder med konsulentfirmaet Hermes EOS, som går i dialog med virksomheder på vegne af DIP og mere end 40 andre institutionelle investorer, hvormed Hermes EOS ord har stor vægt overfor virksomhederne.

”Der er flere problemer med brandene, både udfordringer for verden omkring klima og tabt biodiversitet, men også udfordringer for de mennesker der bor i områderne. Der bor grupper karakteriseret som indfødte i Amazonas, og deres måde at leve på bliver forstyrret af skovbrandene,” fortæller Kirstine Lund Christiansen, chef for ansvarlige investeringer i DIP. Hun fortsætter:

”Via vores eksterne konsulenter har vi blandt andet været i dialog med et selskab, som producerer kød, og som køber kvæg fra landbrug i Amazonas. Selskabet stiller krav til deres leverandører af kvæg, og overvåger samtidigt landbrugenes ejendomme og arealer med satellit. Hvis der opstår brande i området, suspenderer selskabet leverancer fra landbruget indtil branden er slukket. Det giver leverandørerne et stærkt incitament til at samarbejde om at undgå illegal skovrydning og afbrænding af Amazonas.”

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)