DIP går frem i ny undersøgelse fra WWF Verdensnaturfonden

Pensionskassen DIP øger nu for fjerde gang i træk pointhøsten i WWF Verdensnaturfondens tilbagevendende analyse af klimaindsatsen hos danske pensionsselskaber.

21.10.2019

CSR.dk

Der skyller en bølge over pensionsbranchen i disse år. Flere og flere selskaber begynder at arbejde målrettet med ansvarlige investeringer, og det gælder ikke mindst hos pensionskassen DIP. I 2018 fik DIP en ny politik for ansvarlige investeringer, og det er de begyndende resultater af den nye strategi, man kan aflæse i de seneste års fremgang i WWF’s analyse.

”Vi er glade for at gå frem igen i år. Området for ansvarlige investeringer er fuldt af gråzoner, og derfor har vi brugt meget tid på at udvikle et stærkt metodisk fundament, så vores beslutninger træffes på et velovervejet grundlag,” siger Kirstine Lund Christiansen, chef for ansvarlige investeringer i DIP.

Arbejder systematisk på tværs af aktivklasser
DIP føler et stort ansvar som forvaltere af medlemmernes pensioner, og den systematiske tilgang til ansvarlige investeringer skal sikre, at pensionskassen kan skabe de bedst mulige langsigtede afkast, og samtidig være en ansvarlig investor.

”Vi er blandt dem, der arbejder systematisk med ansvarlige investeringer på tværs af aktivklasser. Når vi træffer en beslutning, så gælder den på tværs af investeringer – både de traditionelle som aktier og erhvervskreditobligationer – men også investeringer som aktier i private selskaber, lån, og infrastruktur,” siger Kirstine Lund Christiansen.

Som konsekvens af, at DIP i sommer besluttede at ekskludere oliesandsselskaber og dermed frasælge aktier og obligationer, arbejdes der nu også systematisk med at sikre, at der ikke investeres i private oliesandsselskaber eller udlånes penge til oliesandsselskaber i andre dele af porteføljen. Det sikrer pensionskassen ved at skrive det ind i nye aftaler med eksterne kapitalforvaltere på tværs af porteføljen.
 
DIP's fokus på klima og Paris-aftalen på tværs af aktivklasser er dog desværre ikke noget som pensionskassen får point for i WWF’s rapport, hvor fokus primært er på aktier. 

”WWF har en vigtig position i debatten, og de skal roses for at sætte ansvarlige investeringer på dagsordenen. Det er vigtigt for at få hele branchen til at rykke sig. Vi er dog ærgerlige over at vores placering i WWF’s undersøgelse ikke afspejler det fokus, vi har på klimarisici i pensionskassen. Vi må nok konstatere, at vi og WWF på nogle områder har en forskellig indgangsvinkel til emnet,” siger Kirstine Lund Christiansen. 

Scenarieanalyser, aktivt ejerskab og eksklusioner
Hun peger blandt andet på, at DIP i år, som den første i Danmark, offentliggjorde resultaterne af en scenarieanalyse med udgangspunkt i det scenarieanalyseværktøj, som WWF anbefaler, hvilket allerede har ledt til eksklusion af flere selskaber

Men dette har ikke givet point i WWF-analysen, da målet her er en forpligtigelse om at lave en ny scenarieanalyse årligt eller halvårligt, selvom det anerkendes, at scenariemodeller har udfordringer. 

”Vi er enige med WWF i, at scenarieanalyser er et af de redskaber man kan bruge til at overvåge sine risici, men vi mener ikke, at vi anvender vores ressourcer bedst ved at gentage dem halv- eller helårligt,” siger Kirstine Lund Christiansen. 

I stedet prioriterer DIP aktivt ejerskab samt at ekskludere de klimabelastende porteføljeselskaber, som ikke arbejder tilfredsstillende med at forebygge og håndtere deres negative påvirkning på klima.

”Vi bliver aldrig færdige med at evaluere porteføljen. Men vi er på rette vej. Og vi har valgt en vej, som vi kan stå inde for over for vores medlemmer. Derfor er jeg også overbevist om, at vi fortsætter den positive udvikling de kommende år,” slutter Kirstine Lund Christiansen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)