Der bliver hårdt brug for de grønne stemmer i Europa-Parlamentet

Tillykke til de 15, som er blevet valgt eller genvalgt til Europa-Parlamentet. Med et Europa-Parlament, som skal følge op på det mest grønne og aktive parlament nogensinde, bliver der hårdt brug for indsatsen fra de grønne danske politikere, mener Green Power Denmark.

Foto: Arkiv

11.06.2024

CSR.dk

Det nyvalgte Europa-Parlament får som en af sine væsentligste opgaver at føre Europa i mål med klimaambitionerne i 2030. Det er ambitioner, som skal gøre Europa mere grønt, sikkert og konkurrencedygtigt.

“Europa-Parlamentet har i de seneste år haft modet til at træffe fremsynede beslutninger. Nu kommer et nyt parlament og en ny balance blandt partierne. Det vil vi følge nøje med i. Vi tager naturligvis borgernes bekymringerne for eventuelle prisstigninger alvorligt, men hvis EU sætter tempoet ned for den grønne omstilling, er det helt sikkert, at landene i Europa vil tabe arbejdspladser, vækst og velstand,” siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Alt tyder på, at der fortsat er et klart flertal i Europa-Parlamentet blandt de partier, som har vedtaget den grønne lovgivning i de seneste fem år. Men enkelte partier har ført kampagner mod elektrificering og grøn omstilling.

“Vi skal være bedre til at pege på, at mere sol- og vindenergi giver lavere energiregninger, og at prisen på investeringer i for eksempel varmepumper og elbiler er faldet markant over de senere år. Det gør det meget billigere for borgerne og virksomhederne at vælge det grønne alternativ frem for det sorte og fossile,” siger Kristian Jensen.

Den kommende EU-Kommission vil fremlægge forslag til lovgivning, der sætter et mål for reduktion af CO2 på 90 procent i 2040 og sikrer, at EU når målet om klimaneutralitet i 2050. Det bliver en af de konkrete opgaver, som Europa-Parlamentet skal arbejde med.

Under valgkampen har Green Power Denmark lanceret fire overordnede EU-prioriteter: Der er brug for at accelerere elektrificeringen af energiforbruget, opføre vindmøller og solceller i et højt tempo, styrke elnettet og den grønne energiindustri.

Konkret foreslår Green Power Denmark, at den nye Europa-Kommission inden for de første 100 dage fremlægger en handlingsplan for, hvordan grøn strøm kan erstatte forbruget af kul, olie og naturgas i alle dele af samfundet.

“Færre europæere skal varme deres hjem op med naturgas, flere skal køre elbil, og flere virksomheder skal producere deres varer på grøn strøm. Det vil gavne klimaet og reducere vores afhængighed af fossile brændsler. Det vil give Europa en langt større politisk og økonomisk frihed,” siger Kristian Jensen.

Et stærkere elnet på tværs af Europa vil forbedre forsyningssikkerheden og reducere elprisen, fordi det bliver muligt at flytte den vedvarende energi til områder, hvor der er et højt forbrug.

De nyvalgte parlamentarikere skal også være klar til at hjælpe den grønne europæiske industri, som kæmper med stigende omkostninger og konkurrence på ulige vilkår fra USA og Kina.

“Der er brug for fælles europæiske løsninger og en grøn industripolitik, så Europa fortsætter med at være førende inden for grøn teknologi. Det er det, vi skal leve af i fremtiden,” siger Kristian Jensen.

Den administrerende direktør kommer med en klar opfordring til de nyvalgte danske Europa-parlamentarikere.

"I skal gå efter en plads i Europa-Parlamentets Industri- og energiudvalg, også kaldet ITRE. Det er dér den grønne kamp kommer til at stå. Og det er dér, I for alvor kan få indflydelse på udviklingen i Europa," siger han.

- EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)