De mindste SMV’er kan ikke se den grønne fidus

Nye tal fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses SMV-panel viser et udskilningsløb blandt SMV’er i forhold til grøn omstilling.

10.06.2022

CSR.dk

”Tvivlerne skal i gang nu, for fremtidens forretning og robusthed ligger i grøn omstilling og digitalisering,” lyder det fra Christian Motzfeldt, bestyrelsesformand i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Udtalelsen falder efter en forårsmåling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses SMV-panel, som knap 2.600 SMV’er har deltaget i.

De nøgne tal viser, at godt hver sjette SMV arbejder strategisk med grøn omstilling og cirkulær økonomii ”meget høj grad/høj grad”, og 4 ud af 10 gør det i ”nogen grad”. Mange virksomheder ser et stort forretningsmæssigt potentiale i området, mest udtalt i SMV’er med over 50 ansatte.

På den anden side finder hver fjerde SMV ikke grøn omstilling relevant at arbejde med. Hver syvende SMV bruger faktisk slet ikke tid på grøn omstilling. Tallene fra panelet viser, at grøn omstilling er slået mest markant igennem hos virksomheder med over 10 ansatte og allermest i SMV’er med 50 til 249 ansatte. I SMV’er med under 10 ansatte finder mellem hver tredje og hver fjerde SMV, at området ikke relevant at arbejde med. Med andre ord: Jo færre ansatte, en SMV har, jo mindre arbejder den med grøn omstilling.

To områder i fokus og mere hjælp, tak
Udover de nøgne tal bidrager SMV-panelet med indsigt i SMV’ernes arbejde med grøn omstilling:

  • Især to områder skiller sig ud blandt SMV’er, der arbejder med grøn omstilling og cirkulær økonomi: at spare på materialer og at reducere spild og affald.
  • Eksportorienterede virksomheder arbejder i højere grad med grøn omstilling og efterspørger også i højere grad hjælp til omstillingen end virksomheder, der ikke eksporterer.
  • Der er stort behov for hjælp til eller rådgivning om grøn omstilling og cirkulær økonomi. 4 ud af 6 virksomheder efterspørger hjælp og råd i ”nogen/mindre grad”, mens hver sjette SMV gør det i ”meget høj/høj grad”.

Adgang til hjælp fra erhvervsfremmesystemet
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som har det overordnede ansvar for erhvervsfremmesystemet fordelt i hele landet og hører til under Erhvervsstyrelsen, har grøn omstilling centralt i strategi. De fordeler således EU-midler gennem Virksomhedsprogrammet, gennem bl.a. sporet "SMV:Grøn" og fremmer det grønne element i den lokale erhvervsfremmeindsats i Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland, Sjælland og Bornholm.

Nu og her er der i bestyrelsen fokus på at fordele midler til at støtte udviklingen af nye grønne og innovative teknologier gennem en investeringsstøtteordning, ligesom der for nylig blev afsat 250 millioner kroner, der skal bidrage til at løse både akutte rekrutteringsudfordringer og nye behov for kvalificeret arbejdskraft, som den grønne omstilling medfører.

Læs mere om SMV-panelet, og find link til faktaark og datarapport fra den seneste måling her.

- EHS
 

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

08.02.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo bedre resultater

22.01.2024Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Ny top-certificering til Saint-Gobain i Danmark

17.01.2024CSR.dk

Starbucks sagsøges for vildledende markedsføring

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online