Danskerne er imod afgifter på elbiler

Elbilerne skal fortsat være fritaget for afgifter. Det mener tre ud af fire danskere, viser ny undersøgelse.

Der skal ikke afgifter på elbilerne, mener danskerne. Arkivfoto.

02.02.2015

CSR.dk

Tre ud af fire danskere mener ikke, at elbiler skal pålægges registrerings- og ejerafgifter fra 1. januar næste år. Det viser en ny undersøgelse blandt 2.004 danskere, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen IDA. 

Læs også: Danskerne: Politikerne skal speede op på elbiler

I dag er elbilerne ikke pålagt afgiften, men fritagelsen udløber ved årets udgang, og det betyder, at el-bilerne får afgifter, hvis politikerne på Christiansborg ikke finder en løsning inden da.

Derfor opfordrer formand for Ingeniørforeningen IDA, Frida Frost, til, at der arbejdes målrettet mod at få en aftale på plads.

”"Det ville være et mærkværdigt tidspunkt at stoppe op. Her har vi en ny teknologi, der har en positiv indvirkning på klimaet, og som tiltaler danskerne. Der bliver indregistreret flere elbiler end nogensinde før, og der sættes ladestandere op i hele landet. Den udvikling mener jeg, at vi skal følge op på. Desuden er hverken danskerne eller bilforhandlerne tjent med, at problematikken ikke allerede er ordnet"”, siger hun.

Hun frygter, at infrastrukturen med at opstille endnu flere ladestandere vil bremses, hvis der ikke kommer klarhed omkring el-bilernes afgifter.

Ingen løsning fra regeringen
Skatteminister Benny Engelbrecht mener, at danskernes opbakning er positiv. I en skriftlig kommentar til Politiken skriver han:

”"Jeg hæfter mig ved, at danskerne i holdningsundersøgelsen bakker op om nye teknologier. Det synes jeg selvfølgelig er positivt, særlig i lyset af, at regeringen ser, at vi får flere energieffektive biler i Danmark”".

Alligevel står regeringen ikke klar med en løsning, selvom klimaminister Rasmus Helveg i november 2014 sagde til Politiken, at der ville komme en hurtig afklaring.

”"Vi vil gerne have, at folk vælger de mest miljøvenlige biler, og vi er helt opmærksomme på, at afgiftfritagelsen på elbiler udløber i 2015. Derfor er vi klar til at se på, hvordan vi løser den udfordring, og det kommer vi til at gøre lige efter nytår"”, sagde klimaministeren dengang til Politiken.

Ifølge Politiken henviser klimaministeren nu til skatteministeren, der fortsat holder sig til sin tidligere udtalelse om at se på løsningen efter årsskiftet (mellem 2014 og 2015).  

Stigning i elbil-salg
De seneste år har salget af elbiler været stødt stigende. Tal fra Danmarks Statistik og Dansk Elbilalliance viser, at der i 2014 blev solgt 1.575 elbiler i Danmark. I 2013 lå tallet på 615. Ingeniørforeningens undersøgelse viser også, at der er fortsat er et marked for elbilerne. Her svarer ti procent, at de helt sikkert kunne finde på at anskaffe sig en elbil, mens 46 procent svarer 'ja, måske'.

At salget er steget i 2014, kan skyldes danskernes manglende tillid til, om regeringen kommer med en afklaring, mener Lars Aagaard fra Dansk Energi. 

”"Hvis du vil have en elbil, er det jo nu – for hvem tør satse på, at regeringen løser sagen”", siger han til Politiken.

Læs også: Salget af elbiler vokser

Lars Aagaard tror, at salget af elbiler dør ud i Danmark, hvis der ikke snart kommer en løsning. 

-SSM

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online