Dansk Supermarked sparer millioner på elforbruget

Ved at udskifte belysningen og opdatere kasseapparaterne i samtlige af Dansk Supermarkeds butikker sparer detailkoncernen årligt 17,9 millioner kWh og 15 millioner kroner.

I loftet over de handlende sidder de, de små strømslugere, som næsten ingen bemærker i det daglige, fordi de er en så naturlig del af hverdagen. Men Dansk Supermarked har sat spot på sine lyskilder og deres store elforbrug. Derfor må de forældede lavvoltspærer nu lade livet til fordel for en nyere, mere miljøvenlig og energibesparende belysning. Foto: Claus Sjödin.

06.03.2014

CSR.dk

Sidste år begyndte Dansk Supermarked en større udskiftning af samtlige spotlys i alle detailkoncernens Bilka, Føtex- og Salling-butikker. I år går el-installatørerne til kamp mod loftsbelysningen i alle landets Bilka-, Føtex- og Netto-butikker.

Alene ved at skifte de gamle lavvoltslyskilder ud med nye LED-lys skåner Dansk Supermarked miljøet for unødig belastning og opnår samtidig en årlig besparelse på 4,1 millioner kroner. Med udskiftningen af grundbelysningen forventes det, at Dansk Supermarked vil opnå en yderligere besparelse på godt 9 millioner kroner om året.

Læs også: Forbrugerrådet savner åbenhed i danske supermarkeders CSR-arbejde

Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell, ser opgraderingen til miljøvenlig og energibesparende belysning som en naturlig del af virksomhedens udvikling.

”Som Danmarks største dagligvarekoncern har vi et ansvar for at begrænse vores energiforbrug mest muligt, og når det samtidig viser sig at være en god forretning, giver det god mening at foretage investeringen”, siger hun.

Udskiftningen sparer alt i alt Dansk Supermarked for 16 millioner kWh om året på belysning alene. Det svarer til, at butikkernes elforbrug på loftsbelysning bliver halveret, mens elforbruget for spotlys bliver reduceret med hele 80 procent. På den måde sparer Dansk Supermarked miljøet for CO2-udledning svarende til 4.800 tons, som er det samme, der vil blive udledt ved 38 millioner kørte kilometer i en nyere bil.

Nye energieffektive kasseapparater
Men det er ikke kun på belysningsområdet, at Dansk Supermarked er opmærksom på at spare på energien. Også kasseapparaterne har fået en miljøvenlig opgradering.

Ved at opgradere alle kasseapparaternes computere forbedrer Dansk Supermarked ikke kun kasseapparatets kapacitet, men bruger samtidig også mindre strøm. For at være helt nøjagtig reduceres forbruget med hele 1,9 millioner kWh årligt.

Læs også: Vejles detailhandel går i klimavenlig retning

”Den grønne gevinst på kasseapparaterne bare i Danmark er en stor besparelse af kWh, som omregnet svarer til det årlige energiforbrug i 379 parcelhuse. Vores kasseapparater er nu gået fra et D til et C på den EU-godkendte A-G-skala, som vi kender fra energimærkningen af huse”, siger Jette Vrist, IT Project Manager i Dansk Supermarked.

Projektet er nu færdigt i Danmark. I løbet af de næste par måneder vil udskiftningen af kasseapparatets computer fortsætte til også at omfatte Netto i Sverige, Polen og Tyskland. 

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online