Dansk kapsejladshold vil have mere fart og mindre plastik i havene

Det danske Rockwool-sponsorerede SailGP-hold og organisationen One Ocean Foundation lancerer et initiativ, der vil omdanne vind i sejlene til en løsning, der skal opsamle otte tons plastik fra verdenshavene.

Inden finalen det danske kapsejladshold og One Ocean Foundation gennem initiativet opsamle og genanvende otte tons plastikaffald. Foto: Denmark SailGP Team. .

16.01.2023

CSR.dk

Jo mere vind i sejlene, jo mere plastikaffald indsamles der fra havet. Sådan lyder essensen af initiativet More Speed Less Plastic, som det danske SailGP-hold, sponsoreret af Rockwool, og organisationen One Ocean Foundation har lancereret forud for Singapore Sail Grand Prix.

Målet er at fjerne omkring otte tons plastik fra verdenshavene inden udgangen af SailGP’s tredje sæson, som slutter 3. maj. Og holdet har det perfekte værktøj til at gøre det: en foilende SailGP F50 katamaran, der er i stand til at ramme hastigheder tæt på 100 kilometer i timen, kun drevet af vinden.

”Det er en fantastisk motivation for holdet, at vi, mens vi sejler SailGP, kan rense vores hav, men der er også et vigtigt budskab, som vi ønsker at fremhæve. Gennem initiativet More Speed Less Plastic ønsker vi at understrege, at det er tid til at komme videre end snakken – vi er nødt til at samarbejde for at fremskynde løsninger og gøre noget for at hjælpe med at løse plastproblemet,” siger Nicolai Sehested, skipper for holdet.

Læs også: Samarbejde og investeringer er eneste vej ud af globale kriser

Han har sejlet jorden rundt to gange og fortæller, at han på første hånd har set virkningen af plastforurening på vores oceaner – endda på sejladser på nogle af de fjerneste steder på Jorden, som Point Nemo i Det Sydlige Ocean.

”Når du har set omfanget af den indvirkning, vi har på vores naturlige miljø med dine egne øjne, kan du ikke ignorere det - jeg har set plastik flyde tusinder af kilometer fra kysten, på steder, der næsten ikke er berørt af civilisationen," siger Nicolai Sehested.

”En vigtig social indvirkning”
Som en del af SailGP's såkaldte Impact League måles alle sejlhold uafhængigt på en række områder under hvert Sail Grand Prix - herunder affaldshåndtering.

Ifølge Nicolai Sehested har samarbejdet med One Ocean Foundation medført to Impact League sejre i 2022.

”Med hjælp fra One Ocean Foundation har vi brugt den første fase af sæson 3 på at identificere og reducere vores brug af engangsplastik og sikre, at vi ændrer adfærd i teamet, både under SailGP events og hjemme i lavsæsonen,” siger Nicolai Sehested.

Læs også: To virksomheder satser på innovativ plastteknologi

Jan Pacher, generalsekretær hos One Ocean Foundation, mener også, at initiativet vil gavne de mennesker, der lever af at samle plastikaffald.

”Disse initiativer hjælper ikke kun med at beskytte havet, men har også en vigtig social indvirkning - at give plastaffald en ægte værdi ved at støtte samlerne i lokalsamfundene langs havene, der ofte findes i mindre privilegerede regioner på vores planet,” siger han.

Første del af konkurrencens tredje sæson blev afholdt i Singapore, hvorefter turen går til Sydney, Australien og Christchurch, New Zealand i februar og marts. Finalen kommer til at foregå i San Francisco, USA.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

24.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hvorfor håndlavede produkter?

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus