Dansk ejendomsinvestor forpligtiger sig til 100 procent grøn el inden 2025

Danske NREP er som den første inden for ejendomsbranchen i Norden blevet optaget i energikoalitionen RE100. Virksomheden forpligter sig dermed til at anvende 100 procent bæredygtig elektricitet i alle sine ejendomme inden 2025.

NREP arbejder på at finde nye måder at støtte og fremskynde grøn omstilling. I Danmark indebærer det landets første store tilsluttede tag-solsystem med 144.000 kvadratmeter paneler..

11.11.2019

CSR.dk

RE100 er en international koalition af ledende virksomheder, der har forpligtet sig til at anvende 100 procent bæredygtig elektricitet. Det er non-profit organisationerne CDP og The Climate Group, der står bag initiativet.

"Næsten 30 procent af verdens energirelaterede CO2-udledning kommer fra bygnings- og byggerisektoren. To tredjedele af denne udledning kommer fra forbruget af elektricitet i bygninger, derfor er det åbenlyst altafgørende for samfundet, at vi arbejder på at reducere disse udledninger. I dag annoncerer vi et mål for, at alle vores bygninger skal bruge 100 procent vedvarende elektricitet, og vi forpligtiger os til at vise vejen mod en CO2-neutral fremtid", siger  adm. direktør i NREP, Claus Mathisen.

Nye standarder inden for elforbrug
Ifølge det internationale energiagentur (IEA) er forbruget af elektricitet i bygninger stigende på verdensplan. 

Det samlede elektricitetsforbrug i alle NREPs ejendomme er aktuelt på 145.000 MWh om året fordelt over et samlet ejendomsareal på mere end 2,3 millioner kvadratmeter i de nordiske lande.

På den måde sætter NREP 'nye standarder i industrien', som selskabet skriver om strategien. På et år vil NREP således omlægge til grøn strøm i alle bygningernes direkte drift i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Virksomheden vil omstille alle bygninger til 100 procent grøn el inden 2025, hvilket også gælder de ejendomme, hvor lejere selv står for strøm.

"Omstillingen til bæredygtig elektricitet er et markant skridt nærmere en fremtid, hvor al energi i bygninger er vedvarende. At opvarme og nedkøle bygninger alene med bæredygtig energi kræver fortsat innovation og nye typer partnerskaber. Ikke desto mindre arbejder vi hårdt for at nå målet - til gavn for vores kunder og samfundet som helhed", siger Claus Mathisen.

Generelt arbejder NREP på at finde nye måder at støtte og fremskynde grøn omstilling. I Danmark indebærer det landets første tilsluttede tag-solsystem i stor skala med 144.000 kvadratmeter paneler, der producerer strøm nok til 1.300 private hjem og sparer 2.000 ton CO2 hvert år.

Vigtigt budskab at sende
”Det er afgørende, at ejendomssektoren tager ansvaret for at fremskynde overgangen til ren elektricitet. NREP demonstrerer lederskab ved at forpligte sig til at skifte til 100 procent procent i 2020, og signalere til andre udlejere, at det er aldeles muligt at gøre det nu og gøre det hurtigt - og, vigtigst af alt, at vise deres lejere, at de også kan hjælpe dem med at dekarbonisere”, siger Sam Kimmins, der er leder af RE100 for The Climate Group. 

RE100 blev lanceret i 2014, og i dag er 206 virksomheder optaget som medlemmer, i Norden bl.a. IKEA, Novo Nordisk, DNB og Carlsberg.

Læs også: Ny analyse sætter fokus på energieffektivitet for en billigere grøn omstilling

Virksomhederne har enten bemærket sig ved offentligt at forpligtige sig til at sænke elforbruget, være et Fortune 1000-selskab eller ved at blive anerkendt som et betroet brand med en international eller regional indflydelse, der er til gavn for RE100's målsætninger.

-MGC

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet