COP23 er slut med to streger under Parisaftalen

Årets klimatopmøde i FN-regi, COP23, sluttede i Bonn i lørdags. Aftaler om delelementer har bragt Parisaftalen tættere på eksekvering, og så har stribevis af lande, virksomheder og organisationer brugt kongressen til at binde sig til diverse klimamål.

Bonn udgjorde rammen om COP23, selvom østaten Fiji officielt var vært. Foto: UNFCCC/BMUB.

20.11.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

14 dage med forhandlinger, netværksaktiviteter, møder, bilaterale snakke og ikke mindst indgåelse af konkrete aftaler sluttede i tyske Bonn i lørdags, da årets FN-klimakonference, COP23, fandt sin afslutning. De to uger har kastet en lang række initiativer og resultater af sig, med fortsættelsen af aftalen fra Paris i 2015 som det formentlig vigtigste element.

Læs også: Verdens CO2-udslip stiger igen

Parisaftalen, der blev indgået i den franske hovedstad i december 2015 som konklusion på COP21, trådte i kraft den 4. november sidste år og nu er ratificeret af 170 lande, er det store samlingspunkt for verdens indsats for at håndtere klimaforandringerne og begrænse den globale temperaturstigning til maksimalt 2 grader Celcius, og gerne 1,5 grader, i år 2100, sådan som aftalens målsætning lyder.

Derfor var der også meget fokus på, hvordan de videre forhandling omkring aftalens egentlig eksekvering ville forløbe. Ifølge Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet blev Bonn-topmødet ”et vigtigt skridt for Parisaftalen”, fordi det lørdag morgen bl.a. lykkedes parterne at blive enige om flere delelementer til Parisaftalens regelsæt, så man forhåbentlig kan forhandle de sidste udeståender i aftalen på plads næste år, som det hedder i en pressemeddelelse fra ministeriet.

”Jeg kommer selv lige nede fra COP’en, hvor verden har taget nogle vigtige skridt i implementeringen af Parisaftalen. Det betyder ikke, at vi kan sætte punktum for klimaindsatsen her. Der er fortsat behov for, at vi bliver i arbejdstøjet og presser på, for at hele verden trækker i samme retning,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Mange initiativer undervejs
De vellykkede forhandlinger om Parisaftalen var dog langt fra det eneste, der kom ud af Bonn i løbet af de to uger. Som omtalt her på CSR.dk, så meldte Danmark sammen med 19 andre lande i den såkaldte Powering Past Coal Alliance ud, at man vil udfase brugen af kul senest i 2030.

Alliancen omfatter så forskellige lande som Angola, Canada og Marshalløerne samt de amerikanske vestkyststater Washington og Oregon, og sigter efter at have 50 medlemmer inden næste års FN-topmøde. Ifølge New York Times står de nuværende medlemmer kun for under tre procent af verdens kulforbrug, og en håndfuld af klodens storforbrugere af kul, Kina, USA, Indien, Australien og Tyskland, står da også udenfor, påpeger ABC Australia.

Læs også: Gassen i Danmarks gasnet kan være grøn i 2035

Også de private virksomheder har været i spil i løbet af COP23, der formelt havde Stillehavsøstaten Fiji som officiel vært, men af ganske indlysende praktiske årsager altså blev bæredygtigt afviklet i Tyskland. Udover DHL, der rent fysisk er nabo til konferencecentret i Bonn, så er bl.a. følgende blevet offentliggjort i løbet af topmødet:

COP24 bliver afholdt i den polske industriby Katowice i december 2018.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.06.2024CSR.dk

Djøfs ESG-panel: Mangel på kompetencer forsinker den grønne omstilling

18.06.2024CSR.dk

Fagorganisation: Sådan får unge en stærkere klimastemme

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Empowering the Workforce: Employee Engagement Strategies

14.06.2024NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram får besparelser med solcelleanlæg

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationsmøde: Introduktion til UN Global Compact & ESG værktøjer

Bliv i dette online webinar klogere på hvad Global Compact er, hvad vores værditilbud er, hvilke ESG værktøjer der stilles til rådighed, hvordan CoP kan strukturere jeres ESG-data samt hvordan man kan blive medlem

Dato

19.06.2024

Tid

10:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15