Coca-Cola klar til flaskepant i Skotland

Den amerikanske læskedrik gigant Coca-Cola har erklæret sin støtte til indførelsen af et pantsystem for flasker i Skotland, der skal reducere mængden af affald og øge genanvendelsen.

Coca-Cola samler tom emballage ind mange steder, bl.a. her i Thailand. Nu vil selskabet også være med til at indføre et pantsystem i Skotland, noget man ellers tidligere har modsat sig..

24.02.2017

CSR.dk

I årevis har miljøgrupper i Skotland argumenteret for, at man burde indføre et pantsystem på flasker, sådan som vi jo kender det her i Danmark. Det vil øge genbruget, skåne klimaet, sænke omkostninger for lokale myndigheder og skabe arbejdspladser.

Læs også: Coca-Cola når vigtigt CSR-mål

Modstanderne af et sådant system, i det skotske benævnt deposit return scheme (DRS), plæderer derimod for, at det vil skabe problemer for små butikker med begrænset plads, øge omkostningerne for erhvervsdrivende og besværliggøre den kommunale indsamling.

Blandt modstanderne af et DRS i Skotland har længe været Coca-Cola, verdens største producent af læskedrikke, der blandt andet har peget på, at det ”… ikke vil fremme en emballagereduktion eller øge genanvendelse”, og at det vil være ”lovmæssigt tvivlsomt” om det kan indføres i Skotland uden en ændring i britisk lovgivning.

Derfor bliver det oplevet som lidt af en kovending, at den amerikanske mastodont nu har meldt ud, at man bakker op om indfasningen af et DRS, skriver lokalmediet Holyrood. Ved et presseevent tidligere på ugen sagde en unavngiven talsperson fra selskabet, at ”det står klart ud fra vores samtaler med eksperter, at tiden er inde til at teste nye tiltag, såsom et veldesignet pantsystem for drikkebeholdere, med start i Skotland, hvor dialogen er i gang”.

Pantsystem i tråd med andre bæredygtighedstiltag
Udmeldingen affødte straks tilfredshed fra politisk hold. Medlem af det skotske lokalparlament SNP, Richard Lochhead, der længe har skubbet på for et DRS, sagde at ”byder varmt velkommen til Coca-Colas beslutning om at droppe deres modstand mod et pantsystem i Skotland. Der er ingen tvivl om, at det er et signifikant skridt, som vil give sagen nyt momentum og troværdighed”.

Ifølge Coca-Cola støtter 63 procent af forbrugerne i Skotland op om et DRS, mens 51 procent siger, at det vil øge sandsynligheden for, at de genbruger. Og generelt understregede selskabet, at et genanvendelsesprogram ligger fint i tråd med de initiativer, man arbejder med.

”Vi har gjort væsentlige fremskridt for at forbedre bæredygtigheden i vores emballage de seneste år. Eksempelvis er alle vores flaske og dåser 100 procent genanvendelige, ligesom vi har reduceret vores materialeforbrug ved at gøre vores indpakning så let som muligt. Derudover har vi en ambition om at øge mængden af genbrugsmateriale i vores flasker fra 25 procent til 40 procent i 2020. På den måde kan vi være med til at indfri det fulde potentiale i den cirkulære økonomi i Storbritannien.”

Læs også: Head & Shoulders vil sælge shampoo i flasker af genbrugsplast

Coca-Cola peger videre på selskabets erfaringer fra andre steder i Europa – antageligvis bl.a. Danmark – der viser, at DRS’er kan virke, hvis de er en del af en gennemtænkt strategi i samarbejde med alle industriens interessenter. Fremadrettet regner man med at kunne offentliggøre resultaterne af en undersøgelse på området til sommer.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C