To cleantech-klynger indgår strategisk samarbejde

Danske cleantech-løsninger får i fremtiden bedre udviklings- og eksportbetingelser. Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster har indgået et tæt samarbejde, og det første skridt er taget til en mulig fremtidig fusion.

Fremover vil Danmarks grønne løsninger komme bredere ud, siger Anders Eldrup som kommentar til det nye strategiske samarbejde.,.

07.11.2013

CSR.dk

<p>’Vi er interesseret i et tæt samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster. Danmark er et lille land, og vi skal arbejde tæt sammen for at stå stærkt på det internationale marked og vise vores unikke kompetencer inden for fremtidens cleantech-løsninger"</p>

Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand Lean Energy Cluster.

Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster har indgået en strategisk samarbejdsaftale. Det betyder, at de i fremtiden arbejder målrettet for, at danske cleantech-løsninger kommer ud på verdensmarkedet og skaber vækst og beskæftigelse i danske virksomheder.

De to klynger vil desuden arbejde tæt sammen om at udvikle nye cleantech-løsninger. Samtidig vil de tilrettelægge besøgsprogrammer for udenlandske delegationer og understøtte eksportfremstød på tværs af grænser i hele verden. Det skal samlet vise bredden og kvaliteten i den danske underskov af cleantech-løsninger. De to klynger vil udvikle fælles projekter, understøtte eksportfremstød og sikre den nationale og internationale bevågenhed på dansk cleantech. 
 
Klyngerne har bred erfaring internationalt
Lean Energy Cluster har for ganske nyligt været på eksportfremstød i Myanmar, der er et interessant marked for danske, teknologiske løsninger, fordi landets infrastruktur kræver massive investeringer. Dette giver et stort potentiale for danske virksomheder, som allerede har bred erfaring i at levere bæredygtige løsninger.

Copenhagen Cleantech Cluster har en lang erfaring i at skabe strategiske alliancer på tværs af grænser og har ageret som det foretrukne one point of entry for en lang række internationale samarbejdspartnere inden for cleantech. Senest er initiativet Complex Cleantech Solutions lanceret for at trænge igennem på bl.a. det indiske marked. Copenhagen Cleantech Cluster har desuden stiftet The International Cleantech Network, et netværk bestående af 13 internationale cleantech-klynger
 
Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand Lean Energy Cluster, siger i en pressemeddelelse:
"Vi er interesseret i et tæt samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster. Danmark er et lille land, og vi skal arbejde tæt sammen for at stå stærkt på det internationale marked og vise vores unikke kompetencer inden for fremtidens cleantech-løsninger."
 
Anders Eldrup, Bestyrelsesformand Copenhagen Cleantech Cluster, udtaler i samme meddelelse:
"Samarbejdet mellem Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster forener nogle af Danmarks stærkeste aktører inden for cleantech. Fremover vil vores grønne løsninger derfor komme endnu længere ud i verden, og vi vil styrke modtagelsen af de mange interesserede udenlandske virksomheder og investorer."
 
Klyngevirksomheder er mere innovative
I den nye danske klyngestrategi udarbejdet af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser fremgår det, at virksomheder i klynger er mere innovative end virksomheder, der ikke deltager i sådanne samarbejder.

Nøglen til fremtidig vækst for danske virksomheder, er derfor at indgå i fælles samarbejder med andre virksomheder, videninstitutioner og offentlige aktører. Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster samler de interessenter, der udvikler, fremstiller og sælger klimaløsninger. Det sker på tværs af sektorer som cleantech, IT, transport og landbrug. Virksomhederne får en lettere adgang til at skabe innovative løsninger sammen, bliver opdateret med den nyeste forskningsmæssige viden og får mulighed for at afprøve deres løsninger via test- og demonstrationsfaciliteter.

- UB
 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet