CDP: Værdier for 6.000 mia. kr. står og falder med verdens skove

Omsætninger for sammenlagt op mod 941 mia. dollars er afhængig af produkter, der er forbundet med skovrydning, viser ny rapport fra CDP. Trods udbredte risici og en god business case har for få virksomheder konkrete mål på området.

Verdens skove er essentielle for klimaforandringerne, og business casen i at beskytte dem er god, viser rapport fra CDP. Mange virksomheder kan dog gøre det bedre..

22.11.2017

CSR.dk

Håndteringen af den globale skovrydning er helt central i kampen mod klimaforandringerne. 15 procent af alle drivhusgasudledninger kommer direkte fra skovrydning og op mod 33 procent af tiltagene, der skal hjælpe klimaet, afhænger af at bevare verdens skove.

Læs også: Nyt værktøj til klimavurdering af fonde klar

Det skriver CDP, der med sin Global Forests Report for 2017 viser en ”klar business case for investorer, der understreger de materielle risici, som er forbundet med skovrydning, og de muligheder der opstår for dem, der arbejder i mod den”, som det hedder.

Ifølge det non-profitbaserede konsulenthus er værdier for op mod 941 mia. dollars (5.975 mia. kr.) afhængige af råvarer, der er forbundet til skovrydning, herunder eksempelvis soya, palmeolie, kvæg og tømmer. 87 procent af de virksomheder, der har rapporteret til CDP, kan identificere risici ifm. skovrydning og knap en tredjedel (32 procent) kan allerede mærke effekterne.

Til trods for dette, viser rapporten også, at kun 13 procent af disse virksomheder har tidsbestemte målsætninger omkring nul-skovrydning, ligesom der mangler gennemsigtighed; ud af de 838 selskaber, CDP henvendte sig til på vegne af investorerne, vendte færre end hver fjerde (23 procent) tilbage med informationer.

God business case i at bekæmpe skovrydning
På den baggrund opfordrer CDP investorerne til at ”… løfte deres engagement og kræve et højere niveau af transparens fra virksomhederne”, som CDPs director of forests, Morgan Gillespy, siger. Specielt ser man gerne, at flere selskaber sørger for, at ansvaret og overblikket når ind i bestyrelserne. Ifølge rapporten tillægger 36 procent af virksomhederne ikke deres bestyrelse noget ansvar på området.

Samtidig ser CDP et voksende marked for skovrydningsfri produkter. 87 procent af selskaberne i undersøgelsen melder således, at de ser forretningsmuligheder i råvarer, der er skabt uden rydning af skov, og at 73 procent rapporterer om strategier, der skal reducere eller fjerne skovrydning helt. Ifølge Tropical Forest Alliance 2020 er der et årligt investerings- og finansieringspotentiale på $200 mia. (ca. 1.250 mia. kr.) frem mod 2020.

Her fremhæver CDP en god håndfuld virksomheder, bl.a. Brambles, L’Oreal, Tetra Pak og Unilever, der har fået topkarakterer i selskabets A List 2017, og dermed illustrerer at best practice omkring skovrydning kan forenes med profitabilitet på langt sigt.

Læs også: Ny rapport: Kakao dyrkes ulovligt i beskyttede nationalparker

”Det at være en bæredygtig virksomhed går hånd i hånd med at være en succesfuld virksomhed, i takt med at vi understøtter profitabel vækst for vores brands, spare omkostninger, reducerer risici og skaber innovation”, siger CFO for Unilever, Graeme Pitkethly, til CDP i forbindelse med rangeringen.

Selskaber som Unilever skal ifølge CDP være med til at ”tippe balancen og opnå visionen om en økonomi, der trives til glæde for både mennesker og planet”.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.06.2024CSR.dk

Djøfs ESG-panel: Mangel på kompetencer forsinker den grønne omstilling

18.06.2024CSR.dk

Fagorganisation: Sådan får unge en stærkere klimastemme

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Empowering the Workforce: Employee Engagement Strategies

14.06.2024NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram får besparelser med solcelleanlæg

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Informationsmøde: Introduktion til UN Global Compact & ESG værktøjer

Bliv i dette online webinar klogere på hvad Global Compact er, hvad vores værditilbud er, hvilke ESG værktøjer der stilles til rådighed, hvordan CoP kan strukturere jeres ESG-data samt hvordan man kan blive medlem

Dato

19.06.2024

Tid

10:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15