CBI Danmark valgt til innovativt og bæredygtigt byggeri

Små 50 kilometer syd for København sker der store forandringer. I den lille by Karise er et bæredygtigt og selvforsynende økosamfund ved at skyde op af jorden. Permatopia er navnet. Her vil 90 åndbare og økologiske rækkehuse stå klar i slutningen af 2017.

Permatopia.

21.06.2017

CSR.dk

Det store fokus på bæredygtighed har medført en stigende interesse blandt danske boligejere for at energioptimere deres hjem med det formål at udnytte varmen på bedst mulig vis – og samtidig skabe et bedre indeklima. Det er en udvikling, der passer til CBI Danmarks grønne profil.

Derfor er det heller ikke tilfældigt, at vi blev valgt til opgaven, forklarer Martin H. Green, konstruktør og teknisk rådgiver hos CBI Danmark:

"At det lige blev os, der blev valgt til at stå for opgaven, skyldes nok vores troværdighed og den generelle tillid til vores produkt i markedet. Vi er Nordeuropas største leverandør af papirisolering og har gennem årene opsparet et meget stort vidensniveau på dette område.”

Åndbare, holdbare og fremtidssikrede boliger

Permatopia afspejler fremtidens måde at bygge huse på. Det er miljøvenlige træhuse med et sundt indeklima – bygget af bæredygtige materialer og med ambitionen om at genbruge, hvor det er muligt. Her passer Isocell papirisolering fra CBI Danmark lige ind. Det består af 90% genbrugsmateriale og er kendetegnet ved at være fantastisk til at modvirke fugt og skabe et godt indeklima.

De bæredygtige tanker, der ligger bag Permatopia, stemmer godt overens med CBI Danmarks tilgang til isolering og energioptimering. Derfor var virksomheden fra starten meget interesseret i at bidrage:

"Projektet Permatopia er som skabt til os. Moderne åndbare boliger. Det er vores hjemmebane. Og så er vi specialister i denne type træbyggeri. Så ingen tvivl - det ligger lige til højrebenet for os”, siger Martin H. Green. 

På grund af projektets specielle karakter er det en lærerig proces for CBI Danmark at være involveret i, fortæller Martin H. Green:

”I dette projekt kommer vi helt ind til kernen i det, vi kan - nemlig at bygge åndbare boliger. Processen giver os en masse viden og erfaring, som vi kan tage med os videre. Vi er blevet klogere på os selv og de kvaliteter, vi besidder.”

En øjenåbner inden for grønt boligbyggeri

Foruden rådgivning om isolering bidrager CBI Danmark til Permatopia med materialer i form af papirisolering, træfibermåtter og dampbremser til alle husene i projektet. Det sikrer energioptimerede huse med et minimalt varmespild og et optimalt indeklima.

Resultatet bliver en række åndbare og holdbare boliger, der giver et innovativt bud på fremtidens byggeri:

"Permatopia er et epokegørende projekt og kan blive en øjenåbner for både bygherrer og investorer i forhold til at skabe bæredygtige boliger, som folk gerne vil bo i. Det er et benchmark inden for grønt boligbyggeri og repræsenterer fremtidens byggeri. Hos CBI Danmark er vi naturligvis glade og stolte over at blive valgt til denne opgave”, afslutter Martin H. Green.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)