Carlsberg klar med første CO2-neutrale bryggeri i Sverige

I Falkenberg i Sverige driver Carlsberg nu det første store kulstoffri bryggeri i landet. Samtidig er bryggeriet nu 100 procent drevet af biogas og grøn elektricitet.

Carlsbergs bryggeri i Falkenberg på den sydsvenske vestkyst er nu CO2-neutralt. Foto: Carlsberg.

27.11.2017

CSR.dk

Her er 'Zero Carbon Footprint' en af de fire ambitioner i programmet, der beror sig på et mål om at eliminere CO2-emissioner fra alle bryggerier og opnå en 30 procents reduktion i emissionerne i den fulde værdikæde.

Carlsbergs ambition er at nå målet inden 2030, hvilket blandt andet betyder, at Carlsberg Gruppens bryggerier skal bruge 100 procent vedvarende elektricitet og eliminere kul som energikilde inden 2022.

Som led i den grønne rejse bruger Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg nu 100 procent på biogas og grøn elektricitet, hvilket reducerer bryggeriets CO2-udledning fra varmeenergi og elektricitet til nul.

Vil udelukkende bruge CO2-neutrale energikilder
Bryggeriet i Sverige har i mange år brugt grøn elektricitet, og 26 procent af den termiske energi stammer fra biogas, der genereres fra bryggeriets eget spildevand.

De resterende 74 procent har hidtil været naturgas, som nu i samarbejde med energileverandøren Ørsted er omdannet til biogas med certifikater, der sikrer, at biogas leveret til nettet har erstattet en tilsvarende mængde naturgas.

"I mange år har vi arbejdet på at skabe et mere effektivt bryggeri med så lidt påvirkning på vores miljø som muligt. Det viser sig, når vi ser på, hvor meget vi har reduceret vores energiforbrug gennem årene. For os er det meget motiverende at tage dette store skridt fremad og udelukkende bruge CO2-neutrale energikilder", siger Ted Akiskalos, MD Carlsberg Sverige.

Sveriges velfungerende infrastruktur og tilgængelighed af biogas fra nettet gør det muligt at konvertere til fuldt vedvarende kilder ved at købe grøn energi, mens andre løsninger vil blive implementeret på markeder, hvor dette ikke er en mulighed.

Carbon Trust tror på Carlsbergs ambitionsniveau
Gennem sit Science Based Targets-initiativ har Carlsberg Gruppen sat en 1,5-graders ambition i forhold til Paris-aftalens basisniveau på to grader, når det kommer til begrænsningen af den globale opvarmning.

På den baggrund fremhæver bæredygtighedsorganisationen Carbon Trust netop Carlsberg som en af tre virksomheder, der har sat og godkendt mål med dette ambitionsniveau.

"I vores arbejde med Carlsberg har vi undersøgt alle de muligheder, de kan bruge for at udvikle sig til en CO2-neutral brygger i de kommende år. Det vil omfatte innovative energieffektivitetsteknologier, egen vedvarende elektricitet og varme samt indkøb af vedvarende energi, såsom biogas", siger Tom Delay, adm. direktør i Carbon Trust, og fortsætter:

"At se det første Carlsberg-bryggeri opnå dette så hurtigt, er meget opmuntrende og bør ses som en demonstration af, hvordan industrier kan omfavne nye teknologier til at afbøde klimaforandringer".

Læs også: Virksomheder griber FN's Verdensmål i Industriens Hus

Hos Carlsberg er man glade for at kunne bidrage til en positiv og grøn udvikling.

"Klimaforandringerne er måske den største udfordring, vores samfund står overfor, både for borgere, regeringer og virksomheder over hele verden, og vi er meget tilfredse med den positive udvikling i Carlsberg Sverige. Dette understreger vores vilje til at bidrage til at takle klimaforandringerne samtidig med, at regeringerne fokuserer på at skalere og fremskynde forandringerne ved COP23 i Bonn i disse uger (forrige uge, red.)", siger Simon Boas Hoffmeyer, bæredygtighedsdirektør i Carlsberg Group, og fortsætter:

"I Carlsberg Gruppen vil vi fortsat forfølge vores ambitioner og mål, da vi stræber efter at brygge for en bedre dag i dag og dagen i morgen".

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

16.07.2024CSR.dk

Eksperter ser måbende på voldsomme vejrforandringer

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)