The Body Shops nye koncept Activist Makers Workshop lanceres i Danmark

The Body Shop åbner ny konceptbutik i Aarhus med blandt andet upcycled interiør og refillstation, og hvor kunderne kan deltage i aktivistiske kampagner.

Et butikskoncept, hvor interiøret er skabt af genbrugsmaterialer, og kunderne er inspireres til at deltage i The Body Shops virksomhedsaktivisme..

23.07.2021

CSR.dk

The Body Shop lancerer nyt butikskoncept i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor kunderne kan blive inspireret til at stå sammen og skabe en smukkere og mere retfærdig verden. The Body Shop er kendt for deres filosofi om, at iværksætteri kan være en positiv kraft i verden. De etablerer nye etiske standarder i erhvervslivet og kæmper for et bedre liv for dem, hvis stemmer ikke altid bliver hørt. I dag har The Body Shop omkring 3.000 butikker i over 70 lande og tilbyder over 800 produkter – alle cruelty free og med naturen som kilde - og heriblandt klassiske bestsellere som Shea Body Butter, Hemp Hand Protector og Tea Tree-produkter.

Bæredygtige designløsninger
Med det nye koncept vender The Body Shop tilbage til sine miljøprogressive rødder, og tager samtidig endnu et skridt på vejen mod en mere bæredygtig fremtid. Interiøret er inspireret af et traditionelt håndværksstudio med fokus på materialer, der lever deres anden livscyklus i butikken, og med keramisk kunst i samarbejde med London-baserede keramiker Laura Bird. For at minimere det miljømæssige fodaftryk er butikken udstyret med holdbare materialer som genbrugstræ og genanvendt plast i indretningen. Arbejdsbænke har overflader i genbrugsmaterialer skabt af affald.

Corporate activism
I den nye butik får kunderne mulighed for at fordybe sig i The Body Shops aktivistiske rødder og deltage i deres kampagner for social forandring, såsom ligestilling mellem kønnene og et globalt forbud mod at teste kosmetiske produkter på dyr. Kunder vil få information om, hvordan de kan stå sammen og handle sammen med The Body Shop og deres globale og lokale Communities af aktivister.

I 2020 gik The Body Shop blandt andet sammen med LOKK – Landsorganisation af Kvindecentre, som en reaktion på den øgede vold mod kvinder og piger, der blev rapporteret både globalt og lokalt som et resultat af selvisolering og lockdown. Målet med samarbejdet var at bryde tabuet og sætte fokus på mænds vold mod kvinder og børn, samt hvad vi hver især kan gøre for at hjælpe.The Body Shop anvendte alle deres kommunikationskanaler til at tale om det brændende spørgsmål og fremhæve LOKKs vigtige budskab.

Læs også: The Body Shop's julekampagne støtter kvinders rettigheder

Tanja Bruun, Head of Brand & Activism hos The Body Shop Danmark og Sverige, siger: “Vores nye butikskoncept Activist Makers Workshop er der, hvor vores produkter og aktivisme forenes, og hvor kunderne, takket være vores fantastiske medarbejdere, får den fulde oplevelse af The Body Shop. Konceptet afspejler vores bæredygtige profil, da inventaret primært består af genbrugte materialer, og med den nye butik relancerer vi også vores refillstation. Med refill får vores kunder muligheden for at tage et aktivt valg og gøre bæredygtighed til en del af deres hverdag.”

I 2021 lanceredes refillstationen i The Body Shops butikker, hvor man som kunde får muligheden for at påfylde sit produkt i en genbrugelig flaske. Det er endnu et bæredygtigt skridt på baggrund af arven med refill i butikker, der var i alle The Body Shop butikker allerede i 1976, da den første butik åbnede sine døre i Brighton.

Butiksinventaret i The Body Shop's London-butik på Bond Street er bygget op af upcyclede og genanvendte materialer. Her har man også netop indført refill-stationer foruden en pantordning på plastik-emballage og en vandpost til tørstige kunder, der kan fylde deres egen drikkedunk. 

B CORP™

The Body Shop er en certificeret B Corp™, og dermed en del af en gruppe af virksomheder med det fælles mål at skabe stærkere samfund og et bedre miljø gennem etisk og bæredygtig forretning. B Corp™-certificeringen tildeles virksomheder, der lever op til de højeste standarder for social og miljømæssig ydeevne, gennemsigtighed og juridisk ansvar. Dette er med til at sikre en balance mellem fortjeneste og formål. I dag er der over 3.000 B Corps certificeret i 150 industrier og i 64 lande.

Læs også: Sinatur bliver Nordens første B Corp certificerede hotelkæde

- MTN

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.05.2024CSR.dk

Vigtige nyheder fra sidste uge

17.05.2024CSR.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

16.05.2024CSR.dk

Forskere kan nu nedbryde og omdanne dårlig plastik

15.05.2024CSR.dk

Danmarks transportinfrastruktur mangler plan og bæredygtighed

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.05.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Tilmelding er nu åben til Klimakampen – September 2024

14.05.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Bæredygtige valg kan betyde at man må være tålmodig

Jobmarked

Se alle

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

Sustainability Specialist til Danmarks største bilkoncern

Semler Gruppen er Danmarks største bilkoncern. Vi arbejder målrettet med den elektriske omstilling af bilmodellerne fra Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, Cupra og Porsche. Vi udvikler digitale mobilitetsløsninger, og vi er repræsenteret i både Norden og de baltiske lande. I Semler Agro, vores landbrugsdivision, formidler vi traktorer og jordbrugsmaskiner fra John Deere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

19.05.2024

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
GRATIS Valified Kickstart - Værdi á 1.499 kr. | OPSTART 14. MAJ

Skræddersyet til dig der skal udarbejde din virksomheds første CO2-beregning og bæredygtighedsrapport og vil gøre kommunikation med dine interessenter let!

Dato

14.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Virksomhedens sociale ansvarlighed i hele værdikæden

Hvordan dokumenterer og kommunikerer du din sociale ansvarlighed – uden at ende i greenwashing og greenhushing? Det får du styr på med kurset ’virksomhedens sociale ansvarlighed’. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point

Dato

21.05.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Etisk Handel Danmark
Webinar
Introduktion til medlemskab hos Etisk Handel Danmark (Online)

Er du nysgerrig på, hvordan du kan arbejde med etisk handel og bæredygtige værdikæder? Og hvordan et medlemskab hos Etisk Handel Danmark kan understøtte arbejdet med at håndtere omverdenens stigende krav og forventninger til menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø og klima i værdikæden?

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus