The Body Shop vil bygge biobroer

Kosmetikkæden The Body Shop har lanceret et projekt, hvor man vil gendanne og beskytte 75 millioner kvadratmeter skov i bl.a. Vietnam, ved at oprette såkaldte bio-broer, som forbinder skovområder og genetablerer naturkorridorer i belastede naturområder.

The Body Shop vil etablere et antal biobroer i den vietnamsiske regnskov for at fremme både biodiversitet og forhold for lokalsamfundene. Foto: Flickr/Gavin White.

31.08.2016

CSR.dk

”Hjælp Reggie med at finde kærligheden”

Under den lidt alternative overskrift søsatte den verdensomspændende kosmetikkæde The Body Shop tidligere på sommeren sit hidtil mest ambitiøse, grønne projekt, der er fokuseret på de tropiske skove i Vietnam, Indien og andre lande i regionen.

Læs også: ”Det var på tide at tage et skridt mere”

Her målet at oprette et antal såkaldte bio-broer, der skal forbinde ellers adskilte skovområder og på den måde genetablere naturkorridorer i områder, der ellers er belastede af træfældning eller urbanisering. Det vil gøre det muligt for truede dyrearter at finde hinanden, til glæde for bl.a. Reggie.

Reggie er frontfigur i biobro-kampagnen. Illustration: The Body Shop.

Han er nemlig en vietnamesisk stumpnæseabe med adresse i Khe Nuoc Trong-skoven i den nordlige del af landet. Reggie og hans artsfæller bliver ofte udsat for krybskytteri og ender som mad, brugt som pels eller i kinesisk medicin. Dermed tilhører Reggie en af de udsatte dyrearter, der får en chance for at leve i sikkerhed og formere sig, og som The Body Shops kunder kan hjælpe gennem projektet.

Hver kundetransaktion gendanner og beskytter én kvadratmeter levested i skoven, og i alt stiler kampagnen efter at gendanne 75 millioner kvadratmeter skov og beskytte områderne mod udnyttelse, krybskytteri og ikke-bæredygtigt skovbrug. En anden væsentlig del af programmet er at engagere lokalsamfundene til at beskytte bio-bromiljøerne på lang sigt, hvilket skal være med til at hjælpe dem i retning af en mere bæredygtig levevis.

Langsigtet strategi
Bio-broprogrammet er en del af The Body Shops ’Enrich Not Exploit’-projekt, der har til formål at gøre koncernen med de godt 3000 butikker på verdensplan til verdens mest etiske og virkelig bæredygtige globale virksomhed, og forventningerne til satsningen er store.

"Vi ønsker at fokusere på aktiv berigelse af verdens biodiversitet. Disse skovområder i Vietnam er biologiske skattekister, der bliver ødelagt af krybskytteri og ulovlig skovfældning. Bio-broer er en innovativ måde at skabe beskyttede korridorer af biodiversitet på, så den bredere skov kan blomstre op, og dens beboere får mulighed for at yngle og trives. I Vietnam håber vi på at opleve, at truede dyrearter formerer sig inden for 5-10 år”, siger direktør for kampagner og social ansvarlighed hos The Body Shop, Christopher Davis.

Strategien skal ses i lyset af, at The Body Shop indkøber ingredienser fra hele verden, og når man sætter ind for at beskytte den globale biodiversitet, så hjælper det også med at sikre sunde omgivelser for disse ingredienser på lang sigt, samtidig med at man beskytter jorden mod følgerne af eksempelvis klimaforandringer og ulovlig skovrydning.

Læs også: Toyota og WWF i samarbejde om regnskove og klimaforandringer

I det første projekt samarbejder The Body Shop med den internationale bevarelsesorganisation World Land Trust og organisationens partner Viet Nature Conservation Centre, om at beskytte området og dets dyreliv ved hjælp af regelmæssig patruljering og brug af kamerafælder. Viet Nature har også et tæt samarbejde med lokalsamfundet for at opmuntre til bæredygtigt landbrug og brug af skovens ressourcer og med skoler for at fremme involvering. Det andet bio-broprojekt begynder i slutningen af 2016 i Garo-bjergene i Indien, her med Wildlife Trust of India som lokal partner.

-AK

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online