Bloomberg: 60 procent vedvarende energi i 2040

I sin seneste rapport om fremtidens energimarked, forudser Bloomberg at 60 procent af verdens energiforbrug vil blive dækket af vedvarende, fornybare kilder i 2040. Der er dog stadig behov for yderligere investeringer.

Prisen på en MWh fra en vindmølle på land vil falde 41 procent frem mod 2040, forudser Bloomberg i ny rapport. Foto: Flickr/Ian Dick.

01.08.2016

CSR.dk

Selvom priserne på olie og gas formentlig vil blive ved med at være lave, så vil de ikke kunne forhindre omstillingen af verdens energiproduktion i en mere bæredygtig retning i takt med at priserne på vedvarende energi også falder. Specielt vind og sol bliver nemlig endnu billigere.

Læs også: Indien vil følge konkret plan for at nå ambitiøst mål for solenergi

Sådan lyder den centrale forudsigelse i den seneste rapport om langtidsperspektiverne for fremtidens energiproduktion fra amerikanske Bloomberg New Energy Finance (BNEF), kaldet New Energy Outlook 2016, der på den baggrund vurderer, at 60 procent af verdens energiforbrug vil blive dækket af vedvarende, fornybare kilder i 2040.

Fremtiden for de fossile brændstoffer er blandet. I Europa vinder vedvarende energi således kraftigt frem (her vil andelen hedde 70 procent i 2040 sammenlignet med 32 procent sidste år), og i Kina vil den sænkede vækstrate betyde at drivhusgasudledningen vil toppe allerede i 2025. Til gengæld stiger energiforbruget i eksempelvis Indien kraftigt, og her forlader man sig i høj grad på kulkraft som kilde, hvorfor Bloomberg forudser, at den samlede globale udledning vil være omkring 5 procent højere i 2040 end i dag.

Derfor efterlyser man også yderligere investeringer i sektoren, hvis ambitionen omkring at bremse verdens temperaturstigning skal være realistisk.

Billioner mere nødvendige
”Der vil blive investeret omkring 7,8 billioner dollars (ca. 520 bio. kr., red.) i vedvarende energi mellem 2016 og 2040, to tredjedele af alle investeringer i energiproduktionskapacitet, men det vil kræve yderligere billioner at få verdens udledninger ned på niveau i forhold til FNs 2-graders klimamål”, siger head of Europe, Middle East and Africa for BNEF, Seb Henbest, der er hovedforfatter til NEO 2016.

Mere præcist forudser Bloomberg, at gennemsnitsprisen for at generere en MWh med vindmøller på land vil falde 41 procent frem mod 2040, mens fotovoltaiske paneler til at omdanne solenergi til el vil 60 procent billigere, hvilket vil gøre disse to teknologier til de mest omkostningseffektive til elproduktion i mange lande i løbet af 2020erne og de fleste lande i 2030erne.

Selvom der stadig bliver postet penge i olie og gas – primært i verdens udviklingslande – så er de 2,1 billioner dollars, Bloomberg forudser vil gå denne vej, en del mindre end de $7,8 bio. Seb Henbest nævner. Ikke desto mindre mener Bloomberg, at der skal yderligere $5,3 bio. til for at holde niveauet på CO2 i atmosfæren inden for IPCCs ’sikre’ grænse.

Læs også: Dansk-tysk solcelleaftale underskrevet

Endelig ser Bloomberg også lyst på fremtiden når det kommer til elbiler. I 2040 vil de således udgøre 35 procent af nysalget på verdensplan, svarende til 41 mio. biler eller omtrent 90 gange så mange, som i dag. Den udvikling vil samtidig også presse prisen på lithium-ion-batterier ned og gøre dem attraktive som tilføjelse til både private og kommercielle solpanelanlæg. Bloomberg regner således med, at den samlede kapacitet vil stige markant fra omkring 400 MWh til næsten 760 GWh i 2040.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)