Bliv klimaneutral med FN

FN vil gerne give frivilligheden et skub når det kommer til klimaaktioner og lancerer derfor et nyt initiativ, der skal få både virksomheder og private til at reducere deres klimatiske fodaftryk.

FN vil gennem sit nye initiativ, Climate Neutral Now, tilskynde flere både virksomheder og private til at måle og reducere deres CO2-udslip. Foto: Flickr/Kim Seng.

24.09.2015

CSR.dk

Som arrangør af december måneds store klimakonference i Paris, COP21, er FN en af de vigtigste aktører i kampen mod den globale opvarmning og de deraf følgende klimaforandringer. Med det udgangspunkt lancerer organisationen nu et nyt initiativ, der skal få virksomheder og privatpersoner til at blive opmærksomme på, og dernæst reducere deres klimafodaftryk.

Læs også: FN: Virksomhederne skal også bidrage til udvikling

FN har i årevis forhandlet på regeringsniveau verden over, bl.a. på COP’erne som i København i 2009, men med det nye initiativ, Climate Neutral Now, vil man opfordre såvel regeringer som små og store virksomheder, organisationer og privatpersoner til at måle deres climate footprint, for siden hen at kunne reducere det så meget som muligt.

Alternativt tilbyder initiativet interesserede at modsvare det CO2-udslip, der ikke kan bekæmpes, gennem en slags kvoter. Dermed udgør Climate Neutral Now en simpel, FN-certificeret metode til at både at agere og støtte op om klimaindsatser via en online portal, hvor man som interesseret nemt kan vælge mellem forskellige CO2-reduktionsredskaber til at modregne (offset) det udslip, man ikke selv kan få bugt med.

Portalen linker også til organisationer, der kan assistere virksomheder med at måle deres klimaaftryk og komme med gode råd til reduktionstiltag – alt sammen med en global sænkning af drivhusgasser som det overordnede mål.

Overskud til udviklingslande
”Klimaneutralitet er en langsigtet vision af verden, vi ønsker os i dette århundrede og bakkes op af videnskaben. Den nye universelle aftale, der skal underskrives på COP21 til december skal være et springbræt til denne fremtid. Det kommer til at kræve handling både i dag og i morgen, og alle har brug for at komme om bord – fra regeringer og virksomheder til byer, regioner og enkeltpersoner,” siger sekretariatschef i FNs klimadivision UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change), Christiana Figueres, i en pressemeddelelse.

De forskellige reduktionsredskaber (Certified Emission Reductions) kan på én gang hjælpe eksempelvis en virksomhed til at reducere sit CO2-udslip og samtidig yde økonomisk bistand til verdens udviklingslande. Overskuddet fra salget af CER’er går til de næsten 8000 udviklingsprojekter og -programmer, FN har kørende i over 100 udviklingslande i hele verden.

Undersøgelser fra Imperial College i London har vist, at al den CO2 (pt. omkring 1,6 mia. ton), der er blevet opkøbt gennem FNs program, ikke alene finansierer reduktioner af drivhusgasser, men også bidrager med op mod $664 pr. ton til yderligere økonomisk, social og miljømæssig hjælp.

Læs også: Verden er endnu langt fra at nå FN’s klimamål

Blandt de højprofilerede virksomheder, der indtil videre har bakket op om initiativet, er Microsoft, Sony, Adidas og det britiske stormagasin Marks & Spencer, mens Hollywoodstjernen Edward Norton er en af initiativets officielle støtter og ambassadører.

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online