Bliv klimaneutral med FN

FN vil gerne give frivilligheden et skub når det kommer til klimaaktioner og lancerer derfor et nyt initiativ, der skal få både virksomheder og private til at reducere deres klimatiske fodaftryk.

FN vil gennem sit nye initiativ, Climate Neutral Now, tilskynde flere både virksomheder og private til at måle og reducere deres CO2-udslip. Foto: Flickr/Kim Seng.

24.09.2015

CSR.dk

Som arrangør af december måneds store klimakonference i Paris, COP21, er FN en af de vigtigste aktører i kampen mod den globale opvarmning og de deraf følgende klimaforandringer. Med det udgangspunkt lancerer organisationen nu et nyt initiativ, der skal få virksomheder og privatpersoner til at blive opmærksomme på, og dernæst reducere deres klimafodaftryk.

Læs også: FN: Virksomhederne skal også bidrage til udvikling

FN har i årevis forhandlet på regeringsniveau verden over, bl.a. på COP’erne som i København i 2009, men med det nye initiativ, Climate Neutral Now, vil man opfordre såvel regeringer som små og store virksomheder, organisationer og privatpersoner til at måle deres climate footprint, for siden hen at kunne reducere det så meget som muligt.

Alternativt tilbyder initiativet interesserede at modsvare det CO2-udslip, der ikke kan bekæmpes, gennem en slags kvoter. Dermed udgør Climate Neutral Now en simpel, FN-certificeret metode til at både at agere og støtte op om klimaindsatser via en online portal, hvor man som interesseret nemt kan vælge mellem forskellige CO2-reduktionsredskaber til at modregne (offset) det udslip, man ikke selv kan få bugt med.

Portalen linker også til organisationer, der kan assistere virksomheder med at måle deres klimaaftryk og komme med gode råd til reduktionstiltag – alt sammen med en global sænkning af drivhusgasser som det overordnede mål.

Overskud til udviklingslande
”Klimaneutralitet er en langsigtet vision af verden, vi ønsker os i dette århundrede og bakkes op af videnskaben. Den nye universelle aftale, der skal underskrives på COP21 til december skal være et springbræt til denne fremtid. Det kommer til at kræve handling både i dag og i morgen, og alle har brug for at komme om bord – fra regeringer og virksomheder til byer, regioner og enkeltpersoner,” siger sekretariatschef i FNs klimadivision UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change), Christiana Figueres, i en pressemeddelelse.

De forskellige reduktionsredskaber (Certified Emission Reductions) kan på én gang hjælpe eksempelvis en virksomhed til at reducere sit CO2-udslip og samtidig yde økonomisk bistand til verdens udviklingslande. Overskuddet fra salget af CER’er går til de næsten 8000 udviklingsprojekter og -programmer, FN har kørende i over 100 udviklingslande i hele verden.

Undersøgelser fra Imperial College i London har vist, at al den CO2 (pt. omkring 1,6 mia. ton), der er blevet opkøbt gennem FNs program, ikke alene finansierer reduktioner af drivhusgasser, men også bidrager med op mod $664 pr. ton til yderligere økonomisk, social og miljømæssig hjælp.

Læs også: Verden er endnu langt fra at nå FN’s klimamål

Blandt de højprofilerede virksomheder, der indtil videre har bakket op om initiativet, er Microsoft, Sony, Adidas og det britiske stormagasin Marks & Spencer, mens Hollywoodstjernen Edward Norton er en af initiativets officielle støtter og ambassadører.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

18.06.2024CSR.dk

Rapport: Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed

17.06.2024BSR

Sponseret

1.5°C Targets: The Business Case for a Climate Transition Plan

17.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sådan finder du et klimafællesskab

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)