Ben & Jerry’s lancerer nyt klimainitiativ baseret på blockchain-teknologi

Isbrandet Ben & Jerry's har offentliggjort et nyt klimavenligt initiativ i samarbejde med NGO'en Poseidon: Verdens første digitale forhandlerplatform, der bygger på block-chain teknologi, og som skal gøre kunderne bevidste om deres eget CO2-aftryk.

Ben & Jerry's har i mange år forsøgt at gøre sit til at modkæmpe klimaforandringerne. Virksomhedens nye platform er endnu et forsøg på at aktivere endnu flere til at tænke og handle klimavenligt med øje for deres CO2-aftryk..

08.06.2018

CSR.dk

Verdens første forhandlerplatform, der skal oprette et såkaldt "carbon-credit system", har set dagens lys i London. Initiativet er søsat af den verdensomspændende isproducent Ben & Jerry’s, og bruger blockchain-teknologi til at give forbrugerne muligheder for at købe is med tanke på miljøet. Ved hvert køb kan man dermed opbygge sin egen personlige CO2-kredit. 

Læs også: Virksomheder er verdens nye aktivister

Platformen er oprettet af nonprofit-organisationen Poseidon Foundation, og anvender deres ”kulstofvaluta”, der blev lanceret i 2017. Teknologien giver dagligvarer en bestemt kulstofværdi alt efter, hvor meget produktet belaster klimaet. Denne kulstofvaluta giver virksomheder og forbrugere mulighed for at måle deres egen klimaindsats og dermed regulere den.

"Vi er begejstrede for at se vores pilotprojekt med Ben & Jerry's fuldt operationelt, hvilket for første gang giver forbrugerne mulighed for at genbalancere deres eget klimaaftryk, og genoprette kulstofkoncentrationen i atmosfæren undervejs", siger Poseidons grundlægger og CEO, Laszlo Giricz, til sustainablebrands.com.

Indtil nu har det kun været muligt for store virksomheder at købe sig til kulstofvaluta, og kun i massive mængder. Denne mulighed har hidtil fungeret som en måde, hvorpå virksomheder kunne kompensere for de fossile brændstoffer, som blev udledt i forbindelse med virksomhedens drift.

Med pilotprojektet, der vil blive drevet fra en af Ben & Jerry's butikker i London, kan privatpersoner nu også træffe købsbeslutninger, der er mere hensigtsmæssige i forhold til miljøet.

Et stort klimapotentiale i platformen
"Selv om dette kun er et lille pilotprojekt, så er teknologien nu bevist og kan blive fuldt skaleret og integreret, hvilket giver alle mulighed for at forstå deres egen kulstofpåvirkning og handle. På bare tre uger har vi allerede beskyttet mere end 1.000 træer via London-butikken, hvilket svarer til et areal på 77 tennisbaner, og er meget opmuntrende og viser platformenens potentiale i at drive et adfærdsskifte, når den bliver udbredt", forklarer Laszlo Giricz.

Ben & Jerry’s har i mange år arbejdet for at finde måder, hvorpå virksomheden kan reducere deres miljømæssige påvirkning blandt andet via en selvpålagt kulstofafgift. For ligesom næste alle andre virksomheder har isfabrikanten også et udslip af drivhusgasser.

"Vi har en lang vej endnu inden for vores egen virksomhed for at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer, men vi har også lavet nogle store forpligtelser og vil være gennemsigtige om vores indflydelse", siger Chris Gale, chef for Ben & Jerry's Social Mission Europa, og fortsætter:

Læs også: Ben & Jerry's nægter at sælge is med ens kugler i Australien

"Samtidig vil vi bruge alle dele af vores forretning til at understøtte en overgang til en kulstoffattig økonomi. Det indebærer at sætte en intern pris på kulstof og sætte os ambitiøse mål for at reducere vores absolutte kulstofemissioner med 80 procent inden 2020. Vi er begejstrede for den mulighed, som Poseidon Foundations nye teknologi bidrager med ved at forbinde kunder med klimaindsatsen", uddyber han.

- EST

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Cognitech A/S
Konference
AI, ESG og den værdiskabende økonomiafdeling

Hvordan kan du bruge AI og digitalisering til at optimere din økonomifunktion, så du bliver en stærkere strategisk samarbejdspartner?

Dato

18.04.2024

Tid

13:00

Sted

Sundkrogsgade 11, 2100 København

HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB
Konference
Bølgeenergi Dagen

Kom med, når vi afholder Bølgeenergi Dagen med fokus på danske bølgeenergiløsninger. Oplev debat om branchens fremtid, og få en introduktion til dens historik. En række teknologier på området vil blive præsenteret gennem oplæg.

Dato

18.04.2024

Tid

14:00

Sted

Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn