Behov for øget vejledning om LED-pærer

Sverige er blandt de lande, der er bedre end os til at vælge LED-pærer, og det medvirker til, at broderfolket udleder mindre CO2 per indbygger end danskerne. Mere forbrugervejledning om LED er påkrævet, mener producent.

Henrik Worsøe, administrerende direktør i Osram Danmark, mener, at Danmark skal gå forrest, når det handler om at vælge de rigtige lyskilder..

10.10.2014

CSR.dk

Danmark sender mere CO2 ud i atmosfæren end flere andre europæiske lande, blandt andet Sverige. Det viser den seneste opgørelse (2011-tal, red.) fra U.S. Energy Information Administration (EIA) af CO2-udledning per indbygger i de europæiske lande.

Om Osram

Osram, med hovedkvarter i München, Tyskland, er en af de to ledende belysningsproducenter i verden.

Virksomhedens produktportefølje dækker hele værdikæden af belysningsprodukter inklusiv lamper, LED lysdioder, elektronisk kontroludstyr såvel som lysarmaturer, lysstyringssystemer og belysningsløsninger.

OSRAM har globalt omkring 35.000 ansatte og omsatte for næsten 5,3 milliarder euro i regnskabsåret 2013.

Det sammenholdt med, at 19 procent af verdens kulstofudledning kommer fra lyskilder, får belysningsproducenten Osram til at anbefale, at der gøres mere for at vejlede også danske forbrugere i det store udvalg af energibesparende produkter som for eksempel LED-pærer, da de kan medvirke til at sænke energiforbruget betydeligt.

En LED-pære kan lyse i helt op til 50.000 timer og reducere CO2-udslippet med op til 90 procent på tre år. Hvis en forbruger udskifter de gamle lyskilder med nye, vil der ifølge Osram desuden være en betydelig økonomisk besparelse på blot ét år.

Svenskerne bedre til LED
Af EU-projektet PremiumLight, der har adspurgt 5.000 forbrugere fra 12 forskellige lande, fremgår det, at viden om besparelser på såvel CO2 som på bankkontoen ikke når igennem til den enkelte forbruger. Undersøgelsen viser, at Danmark er bagud med hensyn til at vælge LED-pæren, hvor eksempelvis svenskerne er bedre. Danmark ligger således nummer syv på listen, som indikerer, hvor mange, der altid eller ofte køber LED-pærer, når de skal have nye lyskilder.

Læs også: Ikea sælger udelukkende LED-lys fra 2016

Sverige topper listen, da 46 procent af vores svenske naboer altid eller ofte lægger LED-pærer i kurven, mens tallet herhjemme er 32 procent. Disse forskelle kan ifølge Osram være medvirkende til, at Sverige er den anden mest effektive forbruger af energi i Europa – Danmark er nummer seks efter blandt andet Italien og Spanien. 

”Med det store udvalg af lysteknologier, der i dag er til rådighed for forbrugerne, kan det være svært vælge den helt rigtige pære, som både er god for miljøet, sparer forbrugeren penge og giver det bedste lys til formålet. Halogenpærer er eksempelvis det typiske valg til køkkener og spots i loftet, men der kan med et simpelt skifte til LED-pærer spares helt op til 15 kilo CO2 om året på et par pærer i et enkelt rum”, siger Henrik Worsøe, administrerende direktør i Osram Danmark.

LED-pæren har udviklet sig          
Ifølge Osram-direktøren var forbrugere ikke trygge ved at slippe glødepæren, og mange havde en modvilje mod de første sparepærer, da de i sin tid blev introduceret på markedet.

<p>”… Danmark skal selvfølgelig være forgangsland med hensyn til at vælge de rette lyskilder”.</p>

Henrik Worsøe, administrerende direktør i Osram Danmark.

”Men teknologien har udviklet sig således, at LED-pærerne nu er den mest fornuftige løsning. LED-pæren har således mange af de samme egenskaber, som forbrugerne elskede ved glødepæren herunder form, lysstyrke samt farven på lyset. Denne type pære kan spille en stor rolle for nedbringelsen af energiforbruget og dermed opbremsningen af klimaændringerne. Og Danmark skal selvfølgelig være forgangsland med hensyn til at vælge de rette lyskilder”, mener Henrik Worsøe.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

24.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hvorfor håndlavede produkter?

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024Vestforbrænding

Sponseret

Nyt projekt: bedre sortering af affaldet i etageboliger

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus