Bæredygtigt marked for 7.000 mia. kr. i Indien

Potentialet for bæredygtig forretning er enormt i Indien, viser ny rapport. Økonomiske muligheder for 1.000 mia. dollars og 72 mio. job ligger og venter – men der skal også massive investeringer til.

Der er et enormt potentiale for bæredygtige investeringer i Indien, bl.a. her i New Delhi, hvor rapporten blev præsenteret i sidste uge..

05.05.2017

CSR.dk

I analysen Better Business, Better World: India redegør den lokale Business & Sustainable Development Commission for, at virksomheder kan realisere potentielle gevinster på over en billion dollars (godt 6.800 mia. kr.) og skabe op mod 72 mio. job frem mod 2030 inden for fire centrale områder med bæredygtighed som det centrale parameter:

  • Mad og landbrug: $290 mia. og 22 mio. job
  • Byer: $187 mia. og 22 mio. job
  • Energi og mineraler: $282 mia. og 16 mio. job
  • Helbred og sundhed: $248 mia. og 12 mio. job

”Vores rapport viser, at der er et stærkt finansielt incitament for de virksomheder, der kan komme op med bæredygtige løsninger på Indiens udfordringer. Verden har brug for nytænkende erhvervsledere, investorer og iværksættere i Indien for at få åbnet op for disse muligheder og skabe en global økonomi, der ikke efterlader nogen i grøften”, siger formand for Business & Sustainable Development Commission, Mark Malloch-Brown.

Store investeringer påkrævet – social kontrakt essentiel
Rapporten blev offentliggjort ved et arrangement i New Delhi i sidste uge, der med UN Global Compact som vært også satte fokus på forretningsmulighederne i de 17 mål for bæredygtig global udvikling. Her understreger rapporten det store potentiale i at skabe grobund for opfyldelsen af målene.

”Virksomheder i Indien er i stigende grad begyndt at tage disse udfordringer til sig, men de bør gøre det i endnu højere tempo og større skala. Gennem rapporten og vores lokale event håber vi på at sætte gang i den næste bølge af ledere, investorer og iværksættere, der forstå SDG’ernes muligheder og er villige til at tage det næste skridt for at opnå dem”, siger UNGC’s danske direktør, Lise Kingo.

Det kræver imidlertid, at disse virksomheder er klar til at poste nogle penge i udviklingen. Således vurderer rapporten, at der i Indien er behov for årlige investeringer på 565 mia. dollars (godt 3.850 mia. kr.) om året frem til 2030. For at dække det gab, foreslår man at udvide og effektivisere brugen af blended funding, altså blandingen af offentlige og private investeringer.

Læs også: Ny platform skal bidrage til FN’s 17 verdensmål

Derudover peger rapporten på, at en ”ny social kontrakt” mellem virksomheder, regeringer og civilsamfundet er essentiel for at definere den private sektors rolle i en ny, mere fair økonomi. Virksomhederne bør starte med at rette ind efter rapportens anbefalinger: genopbygge tillid ved at skabe ordentlig arbejdspladser, belønne ansatte behørigt, investerer i lokalsamfundene og betale deres skatter.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online