Bæredygtighedseksperter peger på Ørsted

Der er kommet nye navne på GlobeScan/Sustainability’s liste over bæredygtighedsfrontløbere, men virksomheder gør stadig ikke nok, på trods af at udfordringerne bliver mere og mere pressererende.

13.08.2020

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

I 23 år er bæredygtighedseksperter fra hele verden blevet bedt om at nævne, minimum tre virksomheder, de synes, er førende på bæredygtighed og forretning.

I år svarede flere end 700 eksperter i 71 lande på det. Toppen af den liste er den samme stort set hvert år: Unilever nævnes af langt flest fulgt af Patagonia og Ikea. Unilever har faktisk været placeret øverst i de sidste 10 år. Ikke mindre imponerende har tæppeproducenten Interface været på listen – i år på fjerdepladsen – alle 23 år.

Fire nye virksomheder har fundet vej til listen, der i år består af 13 virksomheder: Microsoft, Ørsted, L’Oreal and Tata. Ser man på den regionale fordeling kan man se, at det er et stort og stærkt kendskab til energiselskabet i Europa, hvor 27 procent af eksperterne kommer fra, der gør udslaget.

Det er ambitiøse mål som en del af forretningen, der giver point hos bæredygtighedseksperter fra hele verden. Grafik: GlobeScan/SustainAbility Leaders Survey 2020.

Har du en plan eller?
Svarene i undersøgelsen giver også et fingerpeg om, hvad det er, der gør en til en beundringsværdig virksomhed. Top to på den liste er, at bæredygtighed er en del af ens forretningsmodel og -strategi, og at man har ambitiøse målsætninger og forpligter sig i forhold til verdensmål. Sidste års topscorer – at man har værdier og purpose med fokus på bæredygtighed – imponerer til gengæld signifikant mindre.

Læs mere: Grønt økonomisk skub er ikke så ligetil

Troen på virksomheder falder dog endnu engang i år, hvor kun 17 procent tror på, at virksomheder udfylder deres rolle, når det handler om at fremme bæredygtighed. Eksperterne i undersøgelsen mener, at virksomhederne sammen med regeringer og institutionelle investorer skal gøre langt mere for at tackle den voksende liste af stadigt mere presserende bæredygtighedsudfordringer.

Socialt fokus stærkere
Eksperterne, som kommer fra både virksomheder, nationale og multinationale organisationer, NGO’er, forskning og service/medier, har også peget på, hvilke bæredygtighedsemner er de vigtigste at arbejde på.

Her topper klimaforandringer, tab af biodiversitet og vand fortsat, men lige herefter ligger fattigdom og økonomisk ulighed, som efter vigende betydning ligger højere i bevidstheden hos bæredygtighedseksperter.

Med coronakrisen in mente er det ikke overraskende, at det dog er emnerne adgang til sundhedsydelser og medicin, smitsomme sygdomme og diskrimination, hvor opmærksomheden er steget mest.

Få styr på sagerne
Bæredygtighedseksperterne er også blevet bedt om at nævne op til tre områder, en virksomhed i høj grad bør arbejde med, for at kunne tilpasse sig andre systemiske chok i fremtiden. Her skiller fire emner sig væsentligt ud fra og nævnes dobbelt så meget som de øvrige.

De peger alle på at få styr på de faktorer, der kan hjælple virksomheden med at håndtere risic: ESG, nye forretningsmodeller, risikostyring og business continuity planning samt ændrede forsyningskæder.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V